Βαρύ είναι το κλίμα στο νεκροταφείο του Σχιστού όπου πραγματοποιείται η κηδεία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε χθες στο Κερατσίνι από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται αυτή την ώρα στο Σχιστό για να πει το τελευταίο αντίο στον Παύλο, που βρήκε το θάνατο από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική, ενώ η στάση απέναντι στους δημοσιογράφους που βρίσκονται εκεί για να καλύψουν την κηδεία είναι ιδιαίτερα αρνητική.

Ο πατέρας του 34χρονου είναι πάνω από το λευκό φέρετρο του γιου του, ενώ δίπλα του στέκεται η γυναίκα του και μία νεαρή, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι η κοπέλα του θύματος.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρήθηκε ένταση καθώς υπήρξε ξυλοδαρμός δημοσιογράφου, ο οποίος τράβαγε φωτογραφίες και πλάνα.

Τη δολοφονία του θύματος ομολόγησε ο ίδιος ο Γιώργος Ρουπακιάς, αφού συνελήφθη από μία γυναίκα αστυνομικό. Ωστόσο, αν και παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, και ότι επισκεπτόταν τα γραφεία της έως και 10 φορές το μήνα, άλλαξε την αρχική του κατάθεση.

«Ήμουν σε άμυνα»

Συγκεκριμένα τώρα υποστηρίζει ότι δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και πως βρισκόταν σε άμυνα όταν μαχαίρωσε τον 34χρονο.

«Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ…» λέει για να δείξει ότι δεν είχε πρόθεση να βρεθεί στο σημείο, ότι εκεί βρέθηκε τυχαία και πως δεν ήθελε να σκοτώσει.

Όμως οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο σημείο, λένε άλλα. Ο 45χρονος δεν ήταν στην καφετέρια το μοιραίο βράδυ. Κάποιος του τηλεφώνησε να πάει στο σημείο. Αυτός είναι και ο άνθρωπος που αναζητά η αστυνομία.

\"\"video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Συγκλονίζει ο πατέρας του θύματος

Την ίδια ώρα, δικαίωση ζητά ο πατέρας του 34χρονου, ο οποίος δολοφονήθηκε στηο Κερατσίνι.

«Θέλω ο φονιάς όχι να δικαστεί και να φυλακιστεί, να εκτελεστεί. Αυτό για μένα είναι η δικαίωση», ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Κατήγγειλε εκ νέου, επικαλούμενος μαρτυρίες, τη στάση της αστυνομίας και την καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

«Είδα την ομάδα των δραστών που φορούσε μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Κανένας αστυνομικός δεν τους κυνήγησε», σημείωσε.

«Ποιος ειδοποίησε το φονιά; Γιατί 12 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. κοιτούσαν το φονικό; Οι ΔΙ.ΑΣ. αδιαφορήσαν. Μόνο όταν τον σκοτώσαν, μία αστυνομικός κατέβηκε. Αδιαφόρησαν», είπε ο πατέρας.

Ο Παναγιώτης Φύσσας τόνισε ακόμη ότι ποτέ ο γιος του δεν του ανέφερε ότι υπήρχε κόντρα και ότι κάποιοι τον απειλούσαν «Δεν μου είχε πει ποτέ τίποτα τέτοιο. Δεν ξέρω εάν τον είχαν ενοχλήσει», αναφέρει.

Και μίλησε για «καρτέρι» θανάτου. «Οι φίλοι του έφυγαν από την καφετέρια για να πάνε να πιουν μια μπύρα. Θα έρχονταν στο σπίτι μου», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Θέλω να μάθω ποιος ειδοποίησε τον 45χρονο. Είπε στους φίλους του “Φύγετε, εγώ θα σας καθυστερήσω”».

«Όταν τον μαχαίρωσαν, εγώ έφτασα εκείνη την ώρα. Όταν έφτασα, ήταν νεκρός στα χέρια μου», λέει, προσθέτοντας: «Μου είπαν ότι επιτέθηκαν πάνω από 30 άτομα στο γιο μου».

Ο Παναγιώτης Φύσσας πήγε μόνο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής προκειμένου να μάθει νεότερα, όμως, όπως καταγγέλλει, οι αστυνομικοί δεν του είπαν τίποτα. «Ο δράστης ερχόταν με το αμάξι ανάποδα, κατεβαίνει, τον καρφώνει. “Αυτός με σκότωσε, αυτός με μαχαίρωσε”, είπε στην κοπελιά του. Η αστυνομία το είδε και μετά το μαχαίρωμα τον συνέλαβε. Η αστυνομία έβλεπε να χτυπούν το γιο μου», είπε ο κ. Φύσσας.

Ενώ μίλησε και για την αργοπορία του ασθενοφόρου: «Ο γιατρός μου είπε ότι ήταν ακαριαίο. Το ασθενοφόρο ήρθε από τη Μαγούλα. Ένα ασθενοφόρο από τη Μαγούλα δεν κάνει 18 λεπτά. Εγώ όταν πήγα ήταν νεκρός. Προσπαθούσε να μην πεθάνει, να μην σκοτωθεί».

Σε άλλες δηλώσεις του στο Mega ο πατέρας του 34χρονου ζήτησε να βρεθεί εκείνος που τηλεφώνησε στον δολοφόνο.

Τα τελευταία λόγια του Παύλου: «Τι θα γίνει, θα μας σκοτώσετε τώρα;»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Μιχάλη, φίλου του Παύλου Φύσσα, με τον οποίο αντιμετώπισαν μαζί την ομάδα των χρυσαυγιτών, αλλά εκείνος κατόρθωσε να ξεφύγει.

Ο Μιχάλης, περιγράφοντας το περιστατικό στον Ελεύθερο Τύπο, αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές του δολοφονηθέντος: «Μας περικύκλωσαν 45 άτομα της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα στα χέρια, πάνω από την Τσαλδάρη κάποιοι χρυσαυγίτες είχαν κλείσει με τα αμάξια τους τη λεωφόρο, την οποία ανέβαιναν ανάποδα με τα αυτοκίνητά τους.

Νιώσαμε ότι δεν θα γλιτώσουμε εύκολα από αυτούς. Ο Παύλος μας φώναξε «τρέξτε, τρέξτε». Αρχίσαμε να τρέχουμε. Ο Παύλος σταμάτησε να τρέχει για να τους καθυστερήσει και να τους απωθήσει, να μην φτάσουν σ’ εμάς. Αρχίσανε να παλεύουν. Πήγε να φύγει, εκείνη τη στιγμή κατέβηκε ένας χρυσαυγίτης από ένα αμάξι που ήταν παρκαρισμένο δίπλα. Ο Παύλος του φώναξε «τι θα γίνει, θα μας σκοτώσετε τώρα;».

Κι εκείνος τον μαχαίρωσε. Του κάρφωσε το στιλέτο στην καρδιά. Μετά αρχίσανε οι χρυσαυγίτες να τρέχουνε. Τότε εμφανίστηκε η ομάδα Δίας. Ο Παύλος είχε τις αισθήσεις του. Προσπάθησε να πλησιάσει τους αστυνομικούς, ενώ ήταν μαχαιρωμένος και τους φώναξε: «Αυτός με μαχαίρωσε, πιάστε τον».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook