Γνωστός γνώριμος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια είναι, σύμφωνα με το Έθνος, ο δράστης της δολοφονίας του 35χρονου Παύλου Φύσσα. Ο δράστης, Γ. Ρουπακιάς έχει αναρτήσει φωτογραφίες στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook από εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς δήλωσε οπαδός της οργάνωσης και, παρόλο που δεν διαθέτει… κομματική ταυτότητα, εξήγησε κατά την απολογία ότι «πήγαινε 5-6 φορές την εβδομάδα στα τοπικά γραφεία της ΧΑ».

Η Χρυσή Αυγή έσπευσε να αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον 45χρονο. Ωστόσο, όπως καταδεικνύουν οι φωτογραφίες του 45χρονου που δημοσιεύει το «Έθνος», ο δράστης του της δολοφονίας συμμετέχει συχνά στις πρωτοβουλίες της Τ.Ο. Νίκαιας -και όχι μόνο- είτε με εθελοντική αιμοδοσία και διανομή τροφών και ρούχων, είτε σε… αθλοπαιδιές στη Νέδα παρέα με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Με το όνομα Giwrgos Rpk είναι εγγεγραμμένος στο Facebook ο Γιώργος Ρουπακιάς, επιλέγοντας για φωτογραφία του προφίλ του, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Στο προφίλ του έχει αναρτήσει φωτογραφίες από εκδηλώσεις του ακροδεξιού Κόμματος στη Νίκαια, και άλλες από εκδήλωση «Μόνο για Έλληνες» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Εντύπωση προκαλεί και μία φωτογραφία που έχει αναρτήσει και εικονίζει ένα όπλο με την επιγραφή «Μολών Λαβέ» χαραγμένη επάνω στη λαβή και την κάνη του όπλου.

Υπενθυμίζεται ότι, αργά χτες το βράδυ ο δράστης της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα έλαβε προθεσμία από την εισαγγελία Πειραιά για να απολογηθεί το Σάββατο ενώ για το περιστατικό αρχικά ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα, ενώ η σύζυγός του και η εξαδέλφη της συνελήφθησαν για ψευδορκία. Μάλιστα, ο δικηγόρος του δράστη δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι μαχαίρωσε το θύμα επειδή ήταν πολύ ψηλότερός του και δεν μπορούσε να αναμετρηθεί αλλιώς μαζί του.

Αν και ο 45χρονος δράστης επί της ουσίας δεν φαίνεται να έδωσε ιδιαίτερα χρήσιμες απαντήσεις για το παρασκήνιο της επίθεσης κατά την ανάκριση, η Αστυνομία βρήκε νέα στοιχεία που αφορούν κυρίως στον τρόπο που έδρασε ο δολοφόνος.

Ο δράστης του αιματηρού περιστατικού δεν βρισκόταν στην καφετέρια, αλλά έφτασε με το αυτοκίνητό την ώρα της συμπλοκής, επιβεβαιώνοντας τα περί τηλεφωνήματος, που δέχθηκε νωρίτερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Ο δράστης δεν βρισκόταν μέσα στο κατάστημα αλλά έφτασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του κατεβαίνοντας ανάποδα τον δρόμο και έχοντας ειδοποιηθεί για να… σκοτώσει. Ο 45χρονος είναι κάτοικος Νίκαιας, είναι πατέρας δύο παιδιών. Εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ως υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία που ανήκαν σε συγγενείς του. Προσφάτως εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών ως οδηγός βυτιοφόρου που έκανε διανομές σε τουριστικά νησιά.

Τα ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει η αστυνομία είναι αν θύμα και δολοφόνος είχαν προηγούμενα ή αν επρόκειτο για… εκτελεστή και ποια ήταν η πραγματική του δράση ως μέλος της Χρυσής Αυγής, όπως παραδέχτηκε. Αυτόπτες μάρτυρες πάντως δήλωσαν ότι οι δύο άνδρες γνωρίζονταν.

Από εκεί και πέρα η συμπλοκή 60 ατόμων έναντι 6 και μόνον αριθμητικά αποδεικνύουν… συμμορίτικη δράση, ενώ ο τρόπος που μαχαίρωσε ο δολοφόνος τον Παύλο Φύσσα δείχνει σύμφωνα με τον τραγικό πατέρα, ότι ήξερε πώς να τραυματίζει θανάσιμα.

\"\"

\"\"

\"\"

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook