Ένας Αμερικανός άστεγος που βρήκε και παρέδωσε στις αρχές ένα σακίδιο με 42.000 δολάρια ανταμείφθηκε για την καλή του πράξη με ένα ποσό που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε στα πιο τρελά όνειρά του.
Στον έρανο που οργανώθηκε για αυτόν μέσω του Ίντερνετ είχαν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 100.000 δολάρια, ποσό υπερδιπλάσιο από εκείνο που επέστρεψε, χωρίς δεύτερη σκέψη, στο νόμιμο κάτοχό του.
Ο 54χρονος Γκλεν Τζέιμς, που ζει στους δρόμους και σε άσυλα αστέγων από το 2005, βρήκε το σακίδιο σε ένα εμπορικό κέντρο της Βοστόνης, το περασμένο Σάββατο. 
Μέσα υπήρχαν 2.400 δολάρια σε μετρητά και άλλα 40.000 δολάρια σε ταξιδιωτικές επιταγές.
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστόνης Εντ Ντέιβις τον ευχαρίστησε προσωπικά και τον βράβευσε για την εντιμότητά του.
Ωστόσο ένας 27χρονος λογιστής από τη Βιρτζίνια, ο Ίθαν Γουίτινγκτον, έκρινε ότι η τιμητική πλακέτα δεν ήταν αρκετή επιβράβευση και οργάνωσε έναν έρανο, στην ιστοσελίδα gofundme.com, για να βοηθήσει τον άστεγο Γκλεν. 
Μέχρι σήμερα, το συνολικό ποσό που προσέφεραν 4.000 άνθρωποι είχε ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια ενώ πολλοί ήταν αυτοί που πρόσφεραν στον 54χρονο \”καλό Σαμαρείτη\” σπίτια, ρούχα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
\”Κύριε Τζέιμς, αν σχεδιάζετε να έρθετε στο Παρίσι, θα σας παραχωρήσω ευχαρίστως το διαμέρισμά μου\”, έγραψε στα σχόλια ένας Γάλλος που υπέγραψε με το όνομα Γκιλέμ Μπιζού-Ντιβάλ. Μια γυναίκα, η Σίνθια Λασπογκάτα, είπε ότι προτίθεται να του χαρίσει μια γκαρσονιέρα, δίπλα σε μια φάρμα, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Ο Γκλεν Τζέιμς, που εμφανίστηκε στις κάμερες χαμογελαστός και ιδιαίτερα σεμνός, περιορίστηκε να πει ότι δεν θα άγγιζε \”ούτε μια πεντάρα\” από τα χρήματα που υπήρχαν στο σακίδιο, ακόμη και αν βρισκόταν σε πολύ μεγάλη ανάγκη. Μίλησε όμως τηλεφωνικά με τον Γουίτινγκτον και τον ευχαρίστησε \”για τη μεγάλη καλοσύνη του\” καθώς με τις δωρεές θα μπορέσει \”να κάνει μια νέα αρχή\”.
\”Εσείς δικαιούστε όλους τους επαίνους\”, του απάντησε ο νεαρός λογιστής. \”Μου χαρίσατε ξανά την εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους\”.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook