Υλικά

• 500 γρ. καρότα
• 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
• 3 σκελίδες σκόρδο
• ½ κ. καφέ καυτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
• 2 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 1 κ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
• 1 κ. γλυκού κύμινο
• 60 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κ. γλυκού μηλόξυδο
• Αλάτι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα καρότα, τα σκουπίζουμε και τα ψήνουμε στα κάρβουνα (άν έχουμε τη δυνατότητα), αλλιώς στη σχάρα του γκρίλ. Τα γυρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ψήνουμε περίπου 15 λεπτά. Κατόπιν τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα περνάμε απο τον τρίφτη και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το φρέσκο κόλιανδρο και το ρίχνουμε πάνω στα καρότα.

Προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Πασπαλίζουμε με τη σκόνη καυτερής πιπεριάς και το κύμινο αλατίζουμε ελαφρά και περιχύνουμε με το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ενσωματώνουμε καλά όλα τα υλικά και βάζουμε σε μικρά μπώλ.

• Η συγκεκριμένη ‘’πομάδα’’ σερβίρεται χλιαρή ή και κρύα. Συνδυάζεται άψογα με ψητά κρέατα και ψάρια.