Με ένα έγγραφο φωτιά που παρελήφθη από το Δήμο Πλατανιά στις 4 Σεπτεμβρίου (δείτε εδώ), το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του αναπληρωτή προϊστάμενου της Κτηματικής Υπηρεσίας,  διατάσσει την \”διοικητική αποβολή\” του Δήμου από το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Περιφερειακό Ιατρείο Κολυμβαρίου για να το εκποιήσει.

Το ζήτημα της στέγασης του ιατρείου ξεκίνησε το 2007 όταν το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, δια της Ιατρικής του Υπηρεσίας, συνέστησε μετά από αυτοψία, μεταστέγασή του  σε άλλο χώρο από τον τότε υπάρχοντα. Ο χώρος ο οποίος πληρεί τα κριτήρια για την εγκατάσταση και λειτουργία του Ιατρείου, είναι αυτός του πρώην Αστυνομικού Σταθμού της περιοχής, ο οποίος έπαυσε να λειτουργεί από 7ετίας και το κτήριο παρέμενε κενό.

Το ιατρείο μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο κτήριο του πρώην ΑΤ, στα τέλη του 2012 καθώς ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και χρηματοδότηση, του Δήμου και των κατοίκων, ανακατασκευάστηκε πλήρως.

Πρόκειται για ένα ιατρείο με 10.000 ιατρικές πράξεις περίπου το χρόνο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, και το οποίο στήριζει την πρωτοβάθμια περίθαλψη της περιοχής.

Η Κτηματική Υπηρεσία μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε στο χώρο, ζητά την αποβολή του Δήμου προκειμένου να εκποιηθεί το κτήριο, μια διαταγή που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας όσο όμως και από την πλευρά του Δήμου.

\"\"

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη μας επιβεβαίωσε ότι ο Δήμος έχει παραλάβει το συγκεκριμένο έγγραφο ενώ τόνισε ότι θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις νομικές ενέργειες ενάντια σε αυτό το μέτρο.

Ερωτηθείς από το Flashnews.gr για το πώς ετέθη εκ νέου ζήτημα για το κτίριο, ο κ. Μαλανδράκης ανέφερε πως η εκτίμησή του είναι ότι πίσω από αυτό κρύβεται η καταγγελία και η πρόθεση κάποιου ο οποίος θέλει να προχωρήσει η εκποίηση του κτηρίου και στη συνέχεια η εξαγορά του.

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων

Για το μείζον αυτο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων στην οποία αναφέρει:

Στην τοπική κοινωνία του Κολυμβαρίου έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα τόσο με ιατρικές όσο και με κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις για την περιοχή. Το Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Ι.) Κολυμβαρίου λειτουργεί στο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος Κολυμβαρίου, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως από τους κατοίκους. Είναι ένα ιατρείο με μεγάλη ανάπτυξη και με 10.000 ιατρικές πράξεις περίπου το χρόνο. Με έγγραφό του το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του αναπληρωτή προϊστάμενου της Κτηματικής Υπηρεσίας, που παρελήφθη από τον Δήμο Πλατανιά στις 4/09/2013 αρ. πρωτ. 19872 Φ28/Β, διατάσσει την αποβολή του Δήμου Πλατανιά, των κατοίκων και των ιατρών από το κτήριο για να το εκποιήσει.

Το πρόβλημα της στέγασης του Π.Ι. Κολυμβαρίου είναι γνωστό από πολλών ετών και ήδη από το 2007 το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, δια της Ιατρικής του Υπηρεσίας, συνέστησε μετά από αυτοψία, μεταστέγαση του Ιατρείου σε άλλο χώρο από τον τότε υπάρχοντα. Ο χώρος ο οποίος πληροί τα κριτήρια για την εγκατάσταση και λειτουργία του Ιατρείου, είναι αυτός του πρώην Αστυνομικού Σταθμού της περιοχής, ο οποίος έπαυσε να λειτουργεί από 7ετίας και το κτήριο παρέμενε κενό. Το ιατρείο μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο κτήριο στα τέλη του 2012 μετά από κατάληψη, κινητοποιήσεις και αποκλειστικές ενέργειες των κατοίκων του Κολυμβαρίου. Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου έχει λάβει μια θέση αντίθετη με το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, αντίθετη με το δημόσιο αίσθημα, αντίθετη με την κοινή λογική.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων τάσσεται δυναμικά και αταλάντευτα υπέρ του δίκαιου και αυτονόητου αγώνα των κατοίκων του Κολυμβαρίου για τη λειτουργία του Π.Ι. σε Δημόσιο χώρο. Συμπαρίσταται ενεργά στην προσφυγή του Δήμου και των κατοίκων στο Ειρηνοδικείο Χανίων κατά της απόφασης εκποίησης του υφιστάμενου κτηρίου του Π.Ι. Κολυμβαρίου και αξιώνει την παραχώρηση του κτηρίου στο Δήμο Πλατανιά προς όφελος των δημοτών του.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook