Η ιδέα ενός νεαρού να ανάψει το μπάρμπεκιου του με το να ρίξει… πετρέλαιο στάθηκε τραγική για τη νεαρή φίλη του από το Μπέρμινγκχαμ που στεκόταν δίπλα του η οποία υπέστη εγκαύματα στο ένα τρίτο του σώματος της.

Ο 19χρονος νεαρός Κρις Φίντοφ νευρίασε όταν μετά από πολύωρη προσπάθεια που κατέβαλλε ώστε να ανάψει το μπάρμπεκιου δεν τα κατάφερνε με τίποτα. Έτσι αποφάσισε να ρίξει πετρέλαιο χωρίς μάλλον να σκεφτεί ότι το επόμενο λεπτό το μπάρμπεκιου θα τυλιγόταν στις φλόγες.

Οι φλόγες τινάχτηκαν προς το μέρος του νεαρού κι εκείνος τρομαγμένος πέταξε πίσω του το μπώλ στο οποίο είχε βάλει το πετρέλαιο χωρίς να σκεφτεί πως πίσω του στεκόταν η 19χρονη φίλη του.

Το μπωλ με το πετρέλαιο χτύπησε στα πόδια της 19χρονης, σύμφωνα με τον παππού του νεαρού. Μάλιστα, έσπευσε αμέσως να σβήσει τη φωτιά με τα χέρια του όμως ήδη η κοπέλα είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα έως τους αστραγάλους της.

Τα εγκαύματα που υπέστη η νεαρή Λίνσντεϋ Πλάντ καλύπτουν το 36% της επιφάνειας του σώματος της, ενώ χρειάστηκε να της παρασχεθούν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες για να μπορέσει να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο του Μπέρμινγκχαμ, που βρίσκεται λίγο έξω από το Λονδίνο.

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες προειδοποίησαν ότι οι χρήση πετρελαίου ή παραφίνης που χρησιμοποιείται στο μπάρμπεκιου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και πρέπει να αποφεύγεται με κάθε τρόπο.


cosmo

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook