Το Ρέθυμνο, ως κορυφαίος ποδηλατικός προορισμός, συμμετέχει στο 4ο Athens Bike Festival που διοργανώνεται και φέτος στο χώρο της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι του Δήμου Αθηναίων.

Το φεστιβάλ, που αναμένεται να συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες φανατικούς του ποδηλάτου θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Στο τριήμερο αυτού του εξαιρετικού ποδηλατικού γεγονότος θα πραγματοποιηθούν διάφορες ποδηλατοδράσεις με σκοπό να προωθήσουν τόσο την όλο και αυξανόμενη τάση μικρών και μεγάλων να εξερευνούν τη σπουδαιότητα της χρήσης του ποδηλάτου ως βασική αστική μετακίνηση όσο και την αναγνώριση και ανάδειξη περιοχών που δύνανται να ικανοποιήσουν έναν καινούργιο και άρδην εναλλακτικό τουρισμό: τον ποδηλατικό!

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ρεθύμνης κλήθηκε από τους πρώτους ανάμεσα σε άλλους, αφού διαθέτει ένα άρτιο, πλήρες και καλά οργανωμένο ποδηλατικό δίκτυο που μπορεί να υποστηρίξει ασφαλώς τον τουρισμό αυτό, ως ιδανικός ποδηλατικός προορισμός.

Στο φετινό φεστιβάλ, στη γειτονιά του ποδηλατικού τουρισμού, ο Δήμος μας θα προτείνει μέσα από το δικό του περίπτερο ελκυστικές ποδηλατικές διαδρομές, προβάλλοντας τον τόπο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιβεβαιώνοντας πως οι ποδηλατικές υποδομές μόνο απαραίτητες και επιτακτικές μπορούν να είναι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook