Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων, πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση με πρωτοφανή συμμετοχή των μελών του, την Τετάρτη 18/9 στο χώρο του σχολείου. 
Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την λειτουργία του σχολείου και τον καινούριο νόμο για την εκπαίδευση. 
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις αλλαγές που επιφέρει ο νέος νόμος στο Λύκειο και στις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών. 
Όπως αναφέεραι σε σχετική ανακοίνωση \”ομόφωνα αποφασίστηκε η συμπαράσταση των γονέων και κηδεμόνων στον αγώνα των εκαιδευτικών. Ο νέος νόμος σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τα οράματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και δυστυχώς διαψεύδει τις προσδοκίες μας. Μετατρέπει το σχολείο σε απέραντο βαθμοθηρικό και εξεταστικό κέντρο, αλλοιώνοντας την ουσία της μαθησιακής διαδικασίας. Αφαιρεί από τους μαθητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν γενική μόρφωση και Παιδεία και ουσιαστικά τους απομακρύνει από το σχολείο. Τους οδηγεί στην ημιμάθεια προορίζοντάς τους για χαμηλόμισθους ανειδίκευτους εργάτες. Εξουθενώνει ψυχικά και σωματικά όσους προσπαθήσουν να αντεπεξέλθουν στις συνεχείς εξετάσεις και στο κυνήγι υψηλών βαθμολογιών στο πλήθος των μαθημάτων και αφαιμάζει οικονομικά τις οικογένειές τους.
Είναι ξεκάθαρο ότι το Νέο Λύκειο υποβαθμίζει το εκπαιδευτικό έργο και καταργεί την παιδεία ως δημόσιο αγαθό. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε πολύμορφα (και οικονομικά αν χρειαστεί) την απεργία των καθηγητών και καλούμε τους γονείς να συμπαραταχθούν.
Επίσης, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης καλούμε την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Χανίων και την Ανώτατη Συνομοσπονδία να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος και να αντικατασταθεί από άλλον που θα προκύψει μετά από διαβούλευση με επιστημονικούς φορείς και τα μέρη της εκπαιδευτικής κοινότητας, υπό την αιγίδα της ΑΣΓΜΕ.
Τέλος, αποφασίστηκε η σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 25/9 στις 5:30 στον χώρο του σχολείου με σκοπό την επανεκτίμηση της κατάστασης και την περαιτέρω δράση μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook