Αμείωτα συνεχίζονται σε καθημερινή βάση τα προβλήματα για τους ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετωπίζοντας την ανεργία, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις προς τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός 46χρονου Βολιώτη, που είναι άνεργος καταστηματάρχης εδώ και δύο περίπου χρόνια και που χθες το απόγευμα, μη έχοντας χρήματα για να αγοράσει τα απαραίτητα σχολικά είδη για να στείλει τα παιδί του στο σχολείο, αναγκάστηκε να κλέψει μαρκαδόρους αξίας 18 €, από πολυκατάστημα στο Βόλο.

Δυστυχώς, όμως, για εκείνον, οι υπάλληλοι του καταστήματος τον αντιλήφθηκαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Για ορισμένους ανθρώπους, τα αυτονόητα, για τους υπόλοιπους, μοιάζουν ανυπέρβλητα εμπόδια, που για να τα υπερπηδήσουν, θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την «κουρελιασμένη» υπόληψή τους…

Το μόνο παρήγορο πάντως είναι ότι και η Δικαιοσύνη μερικές φορές δείχνει πιο ανθρώπινο πρόσωπο και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο 46χρονος άνεργος πατέρας αφέθηκε ελεύθερος.

magnesianews.gr