Την έντονη διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, έχει προκαλέσει η "κυκλοφορία" σε σχολεία καταλόγων με σχολικά είδη τα οποία προτρέπονται οι γονείς να τα αγοράσουν απο "αλυσίδες" καταστημάτων.

Μάλιστα ζητούν την παρέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντή Παιδείας Κρήτης.

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, αναφέρονται τα εξής:

"Με βάση λίστες σχολικών ειδών που ήρθαν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου και με τις οποίες προτρέπονται οι γονείς να προμηθευτούν τα σχολικά είδη από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, δηλώνομε ότι αν αυτό έχει γίνει μέσα από την εκπαιδευτική κοινότητα είναι ένα σοβαρό παράπτωμα και καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολο Κλινάκη να πάρει θέση και να εγκαλέσει τους δημόσιους λειτουργούς σε τάξη.

Οι προτροπές αυτές των δημοσίων λειτουργών υπέρ συγκεκριμένων καταστημάτων είναι αντίθετες με την νομοθεσία περί αθέμιτου ανταγωνισμού .

Ο Εμπορικός Σύλλογος είναι πάντα υπέρ της ελεύθερης αγοράς και του ενημερωμένου καταναλωτή σε σχέση με την ποιότητα και τις τιμές των προϊόντων. 

Συμφέρον όμως όλων μας είναι η στήριξη της τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η οικονομική κρίση μαστίζει την χώρα μας."