Για τον κόσμο, το εργασιακό περιβάλλον της Google φαντάζει ήπιο και παχνιδιάρικο, όπως υποδηλώνει το ζωντανό και πολύχρωμο logo της εταιρείας.

Η εντύπωση που βγαίνει προς τα έξω είναι ότι η Google είναι μια "αγγελική" εταιρεία με εργαζόμενους σπασίκλες της τεχνολογίας και τους επικεφαλής της, οραματιστές ακραίων τεχνολογικών επιτευγμάτων που θα αλλάξουν τον κόσμο με την καινοτομία τους.

Αυτή η εικόνα για την Google μπορεί να έχει μία δόση αλήθειας αλλά είναι σίγουρα ελλιπής, αναφέρει άρθρο του businessinsider, που αποκαλύπτει ότι πίσω από τα τείχη του Mountain View στα κεντρικά γραφεία της Google, κρύβονται κάθε λογής πολιτικά και σεξουαλικού περειχομένου παιχνίδια.

"Η Google είναι σαν το 'Game of Thrones", λέει άτομο που εργάστηκε πολλά χρόνια για την εταιρεία.
Η γνωστή τηλεοπτική σειρά "Game of Thrones" αναδεικνύει τις δολοπλοκίες που συμβαίνουν στο Βασίλειο για το ποια οικογένεια θα αναλάβει το θρόνο και είναι γεμάτο από σκηνές σεξ, βίας και πολιτικής ίντριγκας.

Αντίστοιχα σκηνικά και παιχνίδια εξουσίας υπάρχουν στην Google από την αρχή της ίδρυσής της. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το βιβλίο του Douglas Edwards με τίτλο " Οι πρώτες μέρες της Google- Οι εξομολογήσεις ενός εργαζόμενου. Το τότε αφεντικό της εταιρείας, Heather Cairns δήλωνε ότι « οι ορμόνες κατέκλυζαν το χώρο και κάποιοι ξεχνούσαν να κλειδώσουν τα γραφεία τους" ενώ περιγράφει και σκηνές από το nap-room, δηλαδή το ησυχαστήριο της εταιρείας.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι σεξουαλικές και ρομαντικές σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων της Google έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις τάξεις της εταιρείας.

Δεν έχει περάσει καιρός από το ροζ σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με πρωταγωνιστή το δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της Google Sergei Brin.

O 40χρονος Αμερικανός κροίσος, η περιουσία του οποίου εκτιμάται από το Forbes στα 22 δισ. δολάρια, χώρεισε ύστερα από έξι χρόνια γάμου για τα ωραία μάτια της 27χρονης Amanda Rosenberg, μιας φιλόδοξης υπαλλήλου της Google, η οποία-όλως τυχαίως- ήταν και σύντροφος του στενού συνεργάτη του και αντιπροέδρου του Android, Hugo Barra.

«Σε ένα εργασικακό περιβάλλον σαν της Google, που έχει μεγάλα ταλέντα τόσο σε τεχνικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο, είναι πολύ φυσικό οι εργαζόμενοι να έλκονται μεταξύ τους. Κάτι αντίστοιχο εξάλλου συμβαίνει και στη Facebook, λέει η πηγή του businessinsider.


Το Φεβρουάριο, τα ανώτερα στελέχη της Google από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο θέρετρο Carneros Inn, που βρίσκεται ανάμεσα στους αμπελώνες της Napa Valley για το ετήσιο διήμερο συνέδριο της εταιρείας.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η Susan Wojkicki, η υπεύθυνη για την τεράστια επιχείρηση διαφήμισης της Google, ο Andy Rubin, τότε ακόμα το μεγάλο αφεντικό του Android, ο Kamangar Salar, Διευθύνων Σύμβουλος του YouTube, ο Sundar Pichai επικεφαλής του Chrome και η Vic Gundotra, το αφεντικό της Google Plus.

Οι συναντήσεις στο συνέδριο ήταν μυστικές. Στην επίσημη ομιλία του ο CEO Larry Page έσπευσε να κάνει σαφές ότι οι φιλοδοξίες της Google είναι απίστευτα υψηλές και για να επιτευχθούν οι στόχοι θα πρέπει οι εργαζόμενοι στην εταιρεία να σταματήσουν το μεταξύ τους πόλεμο.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι στην αρχή η εταιρεία ζητούσε από τους διευθυντές να είναι επιθετικοί για είναι και ανταγωνιστικοί αλλά τώρα που η Google έχει κατακτήσει την κορυφή συνέστησε στα ανώτερα στελέχη να μάθουν να συνεργάζονται και να σταματήσουν τα πισώπλατα μαχαιρώματα.


newmoney.gr