Τέσσερις αδελφές από φτωχή αγροτική περιοχή του Πακιστάν αυτοκτόνησαν πέφτοντας σε κανάλι μετά την παραδοχή του πατέρα τους ότι αδυνατεί να πληρώσει προίκα για να τις παντρέψει, σώθηκε η πέμπτη και νεώτερη αδελφή.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στο χωριό Μάιλσι, στο νότο της κεντρικής επαρχίας Πεντζάμπ, την Πέμπτη, έπειτα από ένα καυγά κατά τον οποίο ο πατέρας δήλωσε ότι είναι πολύ φτωχός για να πληρώσει την προίκα που χρειάζονταν οι κοπέλες για να παντρευτούν. Οι πέντε αδελφές από 31 έως 45 ετών έπεσαν μαζί σ\’ ένα κανάλι για να πνιγούν.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Φάτιμα, η νεώτερη από τις αδελφές σώθηκε, ενώ ανακαλύφθηκαν τα πτώματα των δύο άλλων αδελφών και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Στο Πακιστάν οι οικογένειες των κοριτσιών πρέπει να δίνουν προίκα για το γάμο, που συχνά κανονίζεται με συνοικέσιο. Οι γυναίκες παντρεύονται γενικά σε ηλικία 18 ως 29 ετών και μπορεί να δυσκολευτούν να βρουν σύζυγο μετά τα 30, κυρίως στις αγροτικές περιοχές.

Οι ανύπανδρες γυναίκες που έχουν περάσει τα 30 και δεν έχουν σύζυγο για να τις προστατεύσει ή να τις βοηθήσει οικονομικά, συχνά υποχρεώνονται μετά το θάνατο των γονιών τους να καταφύγουν στην επαιτεία.

enet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook