Είναι στ ΄αλήθεια γεγονός ότι η επικαιρότητα δεν σε αφήνει ποτέ να πλήξεις. Τα γεγονότα διαδέχονται με τεράστια ταχύτητα τα ένα το άλλο τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο .
Έτσι, τις τελευταίες μέρες εκτός από την πατροπαράδοτη επίσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην ΔΕΘ με την οποία δεν θα ασχοληθώ στο σημερνό μου άρθρο είχαμε τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Συρίας, την απίστευτη ιστορία του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Εργκούς Κάτσε εξαιτίας μιας φωτογραφίας του η οποία αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και τον έδειχνε να φοράει μια μπλούζα με το σύμβολο του UCK, και φυσικά το φλέγον ζήτημα που προέκυψε όταν η κυρία Ρεπουση πρότεινε την κατάργηση των θρησκευτικών ως μάθημα στα σχολεία και τη μείωση των Αρχαίων Ελληνικών.
Το πράγμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως γιατί σε αυτή τη χωρα διαπιστώνει κανείς ότι οι πάντες έχουν άποψη για όλα και τελικά σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εσύ μειονεκτείς που αδυνατείς να σχολιάσεις τα πάντα.
 
Έτσι λοιπόν σε διάστημα μερικών ημερών οι περισσότεροι Έλληνες έγιναν για μια ακόμη φορά ιστορικοί , διεθνολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες , ειδικοί στην ανάλυση του φαινομένου της ακροδεξιάς σε παγκόσμιο επίπεδο, φιλόλογοι και φυσικά γλωσσολόγοι.
Όσον αφορά την Συρία και τι δεν ακούστηκε! ξαφνικά απαντες έγιναν ειδικοί ! 
Ηξεραν τι ακριβώς είναι το καθεστώς Ασαντ, γνώριζαν τις σχέσεις Συρίας με τη Ρωσία με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, διατύπωσαν σαν αμέσως την άποψη τους για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης ενώ την ιδια στιγμή η διεθνής κοινότητα ακόμα ψαχνόταν για να καταλήξει σε μια συμβιβαστική λύση. Αλλα τι τα θες εδώ στο Ελλάντα τα ξέρουμε όλα.
Στο θέμα του Κάτσε για μια ακόμη φορά όλοι είχαν να εκφράσουν μια άποψη, έμαθαν τι ήταν ο UCK , προχωρήσαν σε ενδελεχείς αναλύσεις που θα ζήλευε και ο Κίσινγκερ και κατέληξαν ότι η Χρυσή Αυγή και ο UCK είναι το ίδιο και το αυτό ! Σηκώνω τα χέρια ψηλά και παω παρακάτω.
Στο ζήτημα των θρησκευτικών μια τεράστια μερίδα πολτών σοκαρίστηκε, θίχτηκε βρε αδερφέ η πιστή στους στην ορθοδοξία που τόσο τιμάμε ως Έλληνες αφού δίχως άλλο κάθε βδομάδα εκκλησιαζόμαστε απαντες και μετα τα λέμε στον περίβολο της εκκλησίας , ενώ στο σχολείο χωρίς συζήτηση είναι ευρέως γνωστό ότι κάθε ελληνόπουλο περιμένει με αγωνία την ωρα του μαθήματος των θρησκευτικών γιατί χωρίς αυτό δεν μπορεί να διανοηθεί να συνεχίσει τη ζωή του.
Αμέσως μετα ήρθε η σειρά και των Αρχαίων Ελληνικών. Είναι νεκρή γλώσσα ή δεν είναι; Ιδού η απορία. Αλλά φυσικά ο παντογνώστης Έλληνας το έλυσε και αυτό πολλές φορές σχολάζοντας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας greeklish ή στην ακόμη πιο φαιδρή εκδοχή κάνοντας τουλάχιστον δέκα ορθογραφικά λάθη σε κάθε πρόταση του την ωρα που με μανία υπερασπιζόταν την χρησιμότητα του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών. Προφανώς δεν τον απασχόλησε ποτέ το γεγονός ότι δεν μπορεί να εκφρασθεί σωστά ούτε στην απλή δημοτική.
Και όλα αυτά σε μια χωρα που αποδεδειγμένα οι πολίτες της δεν διαβάζουν, σε μια χώρα που αποδεδειγμένα το 40% του πληθυσμοί δεν έχει ανοίξει ποτέ βιβλίο στη ζωή του . 
Αλλά όπως ευστοχα παρατήρησε η Χριστίνα Ταχιάου ο κανόνας είναι \”πρώτα φωνάζουμε, κρίνουμε και βγάζουμε συμπεράσματα και μετά διαβάζουμε ή ακούμε\”. Γιατί χαλάτε την πιάτσα ; Γιατί πάτε κόντρα;
Και\’ γω τώρα αναρωτιέμαι , ρε μπας και είμαι εγώ η άσχετη και ζω σε λάθος χωρα ; Μήπως να μεταναστεύσω κάπου για να συναντήσω και αλλους ημιμαθείς σαν και του λογου μου ; 
Καταλήγοντας λοιπόν θέλω να προχωρήσω σε μια ειλικρινή κατάθεση ψυχής.
Αισθάνομαι τοσο μειονεκτικά που ζω σε μια χωρα οπου οι περισσότεροι είναι παντογνώστες , κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και έχουν άποψη επι παντός επιστητού και εκλιπαρώ για την επιεικεία τους.
Εγώ, μια ανόητη ημιμαθής 
Υ.Γ Ευχαριστώ και ζητώ ταπεινά συγνώμη για την ανεπάρκεια μου .

Βασιλική Σουλαδακη 
Διεθνολόγος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook