Η αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής των οικισμών Ίνι και Μοναστηράκι και η χάραξη διαδρομών σύνδεσης των οικισμών με σημεία πολιτιστικού, φυσιολατρικού και ιστορικού ενδιαφέροντος της περιοχής (αρχαιολογικοί χώροι, υγροβιότοποι, νερόμυλοι, εκκλησίες, τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλους κ.α) είναι το αντικείμενο συνάντησης που οργανώνουν ο πολιτιστικός σύλλογος «Ίνατος» και η αντιπεριφέρεια Ηρακλείου στο πολύκεντρο Ινίου την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 6μ.μ..

Στόχος είναι η ενεργή συμμετοχή των κατοίκων, των ντόπιων επιστημόνων και των εμπλεκόμενων φορέων στην προσπάθεια εκπόνηση μιας εμπεριστατωμένης μελέτης ανάπλασης των οικισμών που θα περιλαμβάνει:

1. Καταγραφή της Κοινωνίας – Ιστορίας της κάθε γειτονιάς με προτάσεις από τους κατοίκους για λειτουργικές και αισθητικές παρεμβάσεις.

2. Σύνταξη τοπογραφικού υπόβαθρου με συλλογή των απαραίτητων στοιχείων και των σημείων ενδιαφέροντος των οικισμών.

3. Αρχιτεκτονική και Εικαστική μελέτη ανάπλασης των οικισμών και των άλλων σημείων ενδιαφέροντος καθώς και η διασύνδεση τους.

4. Οριστική μελέτη ανάπλασης και τεύχη δημοπράτησης

5. Ένταξη του έργου σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα

Η ανάπλαση των οικισμών σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη ιστορική, πολιτισμική και περιβαλλοντική αξία της περιοχής θα αποτελέσουν σύμφωνα με τον Πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Τίτο Κοκολάκη την βάση για την αειφόρο ανάπτυξη της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook