Για ψεύδη καταγγέλλει τη ΠΑΣΕΒΕ, ο εμπορικός σύλλογος Χανίων στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος:

Με πραγματική έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ Σ στην οποία κατηγορεί τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων λέγοντας ότι «έχει τάχθει κατ’ ουσίαν με την στάση του στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων που με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουν να υλοποιείται η πάγια απαίτηση τους για την κατάργηση της Κυριάκατικης αργίας».

Κύριοι της ΠΑΣΕΒΕΣ , από τον περυσινό χειμώνα που άνοιξε το θέμα των Κυριακών ο Ε.Σ.Χ. έχει ταχθεί δεκάδες φορές με α) αποφάσεις συμβουλίου γραμμένες στα πρακτικά β) δελτία τύπου και γ) δηλώσεις στις κάμερες, ενάντια στην οποιαδήποτε αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος .

Μάλιστα το μέλος σας και μέλος του συμβουλίου του Ε. Σ. Χ. Κος.Βουρλάκης Νίκος ήταν παρών σε όλα τα συμβούλια που συζητήθηκε το θέμα αυτό και άκουσε με τα ίδια του τα αυτιά τις ομόφωνες θέσεις και αποφάσεις μας.

Επίσης πριν λίγες ημέρες ήταν παρών και στην πρώτη συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν.Χανίων όπου υπήρξε απόλυτη ομοφωνία για το θέμα των Κυριακων και την μη άλλαγη του υφιστάμενου καθεστώτος της μίας Κυριακής τον χρόνο.

Ως Εμπορικός Σύλλογος Χανίων λοιπόν, καταγγέλλουμε τα παραπάνω ψεύδη και δηλώνουμε για ακόμα μία φορά ότι είμαστε αντίθετοι στην λειτουργία των καταστημάτων πλέον της μιας Κυριακής των Χριστουγέννων , απόφαση που θα αποτυπωθεί και στο σχετικό προτεινόμενο ωράριο που θα εκδώσουμε.

ΥΣ. Όταν δίνεται συνεντεύξεις τύπου για τόσο σοβαρά θέματα φροντίστε να ενημερώνεστε πλήρως για την νομοθεσία ώστε να μην διατείνεστε ότι “παλεύεται να πείσετε το περιφερειακό συμβούλιο να μην αποδεχθεί το άνοιγμα των 7 Κυριακών”, μιας και οι 7 Κυριακές ίσχυουν ήδη με υπουργική απόφαση και η περιφέρεια έχει την δυνατότητα να αποφασίσει μόνο για τις πλέον των 7 αυτών Κυριακών.

Εκτός και αν εσκεμμένα διατείνεστε τα παραπάνω, ώστε να κατηγορήσετε πάλι τον Εμπορικό σύλλογο για κάτι που έχει ήδη νομοθετηθεί και για το οποίο έχουμε δηλώσει ότι θα αντιταχθούμε και σε αυτό μη περιλαμβάνοντας τις 7 Κυριακές αυτές (πλην μίας των Χριστουγέννων) στο προτεινόμενο ωράριο μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook