Μαζική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα σωματεία στο Ηράκλειο της Κρήτης καταγγέλλοντας την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου, τα ξημερώματα Τρίτης 17/9 προς Τετάρτη 18/9 στο Κερατσίνι, από φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Στη συγκέντρωση που οργάνωσαν τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν, Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου, καταγγέλλοντας τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματικό μηχανισμό.

Όπως αναφέρει σε ανακοινωσή του το ΠΑΜΕ Ηρακλείου:

Γέννημα θρέμμα του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου που έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική.

Στη συγκεντρωση με αποφάσεις των συλλόγων τους συμμετείχαν επίσης το ΔΣ ΣΤΕΦ ΤΕΙ Ηρακλείου και το ΔΣ Εστιών ΤΕΙ Ηρακλείου. Επίσης αποφάσεις καταδίκης πήραν οι φοιτητικοί σύλλογοι, Μαθηματικού, ΤΕΤΥ, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Φυσικού κα CSD.

Στη συγκέντρωση την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Ξημεράκης, μέλος της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλώντας την εργατική τάξη και το λαό του Ηρακλείου οργανωμένα μέσα από τα σωματεία, το ταξικό εργατικό κίνημα, μέσα από τις Λαϊκές επιτροπές και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά να απομονώσουν τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Να μην μπορούν να σταθούν πουθενά γιατί είναι εχθροί της εργατικής τάξης και του λαού μας, τσιράκια όπως σημείωσε του καπιταλισμού και των εργοδοτών.

Αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους διαδηλωτές να βροντοφωνάζουν συνθήματα καθ’ όλη την διάρκεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook