Υλικά

• 20 φιρίκια
• 1 κιλό ζάχαρη
• 240 ml. νερό
• 2 λεμόνια (χυμό)
• 1 φλούδα λεμονιού
• 220 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
• 1 κλαράκι αρμπαρόριζα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα από τα φλούδια και τους σπόρους και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό και λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Βάζουμε τα μήλα στη κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε μία φλούδα λεμονιού και λίγη αρμπαρόριζα.

Βράζουμε το γλυκό περίπου 30 λεπτά, αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και το λεμόνι προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι την επόμενη μέρα, να ηρεμήσει και να πάρει το χρώμα του.