Τελευταία ενημέρωση 12:47

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, που διήρκησε τρεις ώρες, ενώπιον του ανακριτή στον Πειραιά, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο 45χρονος κατηγορούμενος έμεινε στο γραφείο του ανακριτή για περισσότερο από τρεις ώρες, απολογούμενος για το αιματηρό επεισόδιο στο Κερατσίνι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 34χρονος Παύλος Φύσσας. Αυτή την ώρα ο δράστης οδηγείται στη ΓΑΔΑ και από εκεί θα πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, αλλά απάντησε αναλυτικά στις ερωτήσεις της δικαστικού.

Ο κατηγορούμενος προσήχθη στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά προσήχθη λίγο πριν τις 9 το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Περιμετρικά των δικαστηρίων υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ ο 45χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης έχει ομολογήσει την πράξη του και, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία φέρεται να επικαλέστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

«Βαραίνει» το κλίμα για τη Χρυσή Αυγή

Την ίδια ώρα, βαραίνει το κλίμα για την Χρυσή Αυγή καθώς ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν στη δράση μελών του κόμματος. Έρευνες σε γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα πραγματοποίησε το βράδυ η ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζοντας ύποπτο υλικό και… οπλισμό, όπως γκλοπ και σπρέι πιπεριού.
Πιο συγκεκριμένα πέντε άτομα που δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της , «ώρα 22:40 στη Θεσσαλονίκη πέντε άτομα τα οποία κατείχαν έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής και δήλωσαν μέλη της, ελέγχθηκαν από ομάδα ΟΠΚΕ σε απόσταση 30 μέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή Δικαστηρίων και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σπρέι πιπεριού, 3 πτυσσόμενα γκλοπ, 2 σουγιάδες και μία κροτίδα. Οι δράστες συνελήφθησαν. Διενεργείται προανάκριση».
Τρία άτομα που κατείχαν κράνη, κοντάρια και ασπίδες συνέλαβε τα μεσάνυχτα η αστυνομία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και στη Χαλκίδα, όπου έσπευσε ο εισαγγελέας.
Και όλα αυτά όταν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά, ο 45χρονος δράστης για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Παράλληλα, το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια απαγορεύτηκε από την Αστυνομία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «Με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την 24.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση- εκδήλωση, που σχετίζεται με την διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από πολιτικά κόμματα, σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη».

Άρση απορρήτου και στα τηλέφωνα των «συνεργών»

Σύμφωνα με πληροφορίες, την άρση απορρήτου και άλλων κινητών τηλεφώνων που ανήκουν σε… συνεργούς του Γιώργου Ρουπακιά έχει ζητήσει η ΕΛ.ΑΣ. για να εξετάσει συνομιλίες και μηνύματα συγκεκριμένων μελών της Χρυσής Αυγής με τα οποία είχε επικοινωνία ο δράστης.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί εστιάζουν αρχικά το ενδιαφέρον τους στον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας.
Υπενθυμίζεται ότι πάνω από πέντε τηλεφωνήματα δέχτηκε μία ώρα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γιώργος Ρουπακιάς.
Η επικοινωνία που είχε ο δολοφόνος το επίμαχο βράδυ ήταν, όπως όλα δείχνουν από τα πρώτα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., με μέλη της Χρυσής Αυγής που γνώριζε καλά ο δράστης, ενώ και ο ίδιος έκανε τηλεφώνημα σε μέλη της Χρυσής Αυγής που σχετίζονται και με την τοπική οργάνωση της Νίκαιας.
Τα τηλεφωνήματα τοποθετούνται χρονικά στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα.
Υψίστης σημασίας πάντως είναι και οι διάλογοι που εκτυλίχθηκαν καθώς και οι… οδηγίες ή εντολές που δόθηκαν δια τηλεφώνου στον δράστη.
Έχει ξεκαθαριστεί πάντως, ότι ο Ρουπακιάς ειδοποιήθηκε για να πάει εσπευσμένα στο σημείο που ήταν ο 34χρονος αντιφασίστας και οι φίλοι του. Σημειώνεται ότι μετά το αιματηρό περιστατικό, η σύζυγος του δράστη μετέφερε ένα γκλόμπ και υλικό της Χρυσής Αυγής, που υπήρχε στο σπίτι της στο σπίτι της εξαδέλφης της, γι\’ αυτό συνελήφθησαν και οι δύο.

Χωρίς αστυνομικούς οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Μετά τη διαβίβαση του φακέλου με όλες τις παράνομες δραστηριότητες μελών, βουλευτών και οπαδών της Χρυσής Αυγής από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η υπόθεση θα εποπτεύεται πλέον από την ίδια την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.
Ο Άρειος Πάγος όπως έχει γίνει ήδη γνωστό εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποδοθεί η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που εάν γίνει θα αποτελεί κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και θα αφορά όχι μόνο οπαδούς, αλλά μέλη, αλλά και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Σε αυτό το κλίμα, χωρίς αστυνομικούς συνοδούς θα κινούνται πλέον οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια στον απόηχο των στοιχείων που έστειλε ο υπουργός στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου για αξιόποινες πράξεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook