Το κλίμα εκφοβισμού στα οποία υποβάλλονται τα νέα μέλη περιγράφει πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος».
Όπως λέει ο ίδιος, όταν τα νέα μέλη δρουν με «επιτυχία», επιβραβεύονται και ο «ηρωισμός» τους καταγράφεται σε ειδικό τετράδιο.
Στην σοκαριστική μαρτυρία του, το πρώην μέλος περιγράφει: «Ερχόντουσαν την επόμενη μέρα και χειροκροτούσαν και έλεγαν μπράβο στον τάδε που έδειρε τον Πακιστανό. Εκεί άρχισε για μένα η αντίστροφη μέτρηση».
Οι ανατριχιαστικές περιγραφές δεν έχουν τέλος: «Δεξί χέρι του Γ.Π μας δήλωνε περήφανος για το πώς είχε ξαπλώσει Πακιστανό στο πάτωμα και κλώτσησε το κεφάλι του σαν να βάραγε πέναλτι». Προσθέτει πως «για να μπεις στον Κλειστό Πυρήνα και να γίνεις δεξί χέρι του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, χρειάζεται να δείρεις Πακιστανούς».
Όπως αναφέρει πάντα ο ίδιος στην εφημερίδα, τα ρόπαλα και τα κλομπ τα έκρυβαν είτε στο κτίριο της οργάνωσης, είτε στο αυτοκίνητο του επικεφαλής. Κάθε φορά που επέκειτο έλεγχος από την Αστυνομία, ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ ενημέρωνε τους επικεφαλής.
Ο πρώην χρυσαυγίτης, περιγράφει και τα μηχανοκίνητα τάγματα της οργάνωσης που λέγονται «ινόβα», από τη μάρκα μηχανών που χρησιμοποιούν. Το συγκεκριμένο τάγμα παρομοιάζεται με το μηχανοκίνητο σώμα ΔΕΛΤΑ της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για μέλη που αναλαμβάνουν να σπεύσουν, όποτε οι επικεφαλής δώσουν την εντολή.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook