Όλα ξεκίνησαν εχτές το απόγευμα, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία τους στην Χαλκίδα, με κράνη, κοντάρια και ασπίδες, ενώ την ίδια ώρα υπήρχε σε εξέλιξη αντιφασιστική πορεία στην παραλία της Χαλκίδας.
Στην Αστυνομική Διεύθυνση σήμανε συναγερμός και άμεσα έφθασαν στα γραφεία της Χ.Α διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα ερχόμενοι σε σύγκρουση με τους συγκεντρωμένους Χρυσαυγίτες.
Μέσα σε σκηνικό πολέμου συνελήφθησαν αρχικά 3 άτομα ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνη, κοντάρια και ασπίδες.
Στις 2.30 τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το eviazoom.blogspot.com, η Αστυνομία παρουσία Εισαγγελέα πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τα οποία ήταν περικυκλωμένα από διμοιρίες των ΜΑΤ.
Συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα ενώ έγιναν και δεκάδες προσαγωγές.
Ο Βουλευτής της Χ.Α. Νίκος Μίχος ήταν παρών στα γραφεία καθόλη την διάρκεια των ελέγχων και μιλώντας στην eviazoom χαρακτήρισε παράνομες τις ενέργειες της Αστυνομίας κατηγορώντας τα ΜΑΤ για χρήση δακρυγόνων, άγριο ξυλοδαρμό και παράνομη είσοδο στην είσοδο των γραφείων. \”Θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις\” τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, πέντε άτομα που δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής, στη Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρει η αστυνομία σε σχετική ανακοίνωσή της, κατείχαν έντυπο υλικό του κόμματος.
Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 22:40 από ομάδα ΟΠΚΕ σε απόσταση 30 μέτρων από τα γραφεία του κόμματος στην περιοχή Δικαστηρίων, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 4 σπρέι πιπεριού, 3 πτυσσόμενα γκλοπ, 2 σουγιάδες και μία κροτίδα. 
Όπως μεταδίδει το thestival.gr λίγες ώρες μετά τις πέντε συλλήψεις,το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε εντολή για να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στα γραφεία της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη. 
Η επιχείρηση στήθηκε άμεσα και λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου ισχυρή αστυνομική δύναμη απέκλεισε την οδό Καζαντζάκη, όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος. Δυνάμεις της κρατικής ασφάλειας με τη συνοδεία εισαγγελέως μπήκαν στα γραφεία και πραγματοποίησαν έλεγχο στο εσωτερικό τους.
Την είσοδο των γραφείων άνοιξαν στελέχη της κόμματος από τη Θεσσαλονίκη, ενώ στο σημείο έφτασε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος.
Κατά τον έλεγχο δεν εντοπίστηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook