«Οι Γερμανοί γκρινιάζουν πολύ για την πολιτική κατάσταση» επιμένει η Κατερίνα Τσινάρη  που ζει και εργάζεται στο  Βερολίνο στον τομέα της εκπαίδευσης. «Είναι απαισιόδοξοι, σαν κι εμάς τους Έλληνες, ότι η κατάσταση δεν  πρόκειται να αλλάξει καθώς κανένα από τα κόμματα δεν προσφέρει ουσιαστική προοπτική».

Έχει, επίσης, την αίσθηση ότι τους απασχολεί το ζήτημα των εκλογών και ότι σε μεγάλο βαθμό, για την ψήφο τους, σημαντικό ρόλο παίζει το οικογενειακό περιβάλλον-αλλά και ο τόπος καταγωγής τους.

\"\"
Κατερίνα Τσινάρη

Η Μαρία Οικονομίδου, από την άλλη, που ασχολείται ενεργά με τη δημόσια σφαίρα από το πόστο της εκπροσώπου της ελληνικής κοινότητας γνωρίζει πώς η πολιτική είναι ένα κρίσιμο θέμα ακόμη και για τους Γερμανούς. Παραδέχεται ότι η κυρίαρχη προπαγάνδα έχει διεισδύσει σε κάποιο μέρος της γερμανικής κοινωνίας που φαντάζεται ότι φορολογείται για να πληρώνει τους Έλληνες.

\"\"
Μαρία Οικονομίδου

Η Σοφία Μπελούκα που εργάζεται ως οδοντίατρος δεν νομίζει ότι οι Γερμανοί έχουν αγωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως το ίδιο πιστεύει και η συνάδελφός της Μάγδα Ζησιμοπούλου, κρίνοντας από τις αντιδράσεις του εργασιακού της περιβάλλοντος.

\"\"

Σοφία Μπελούκα

\"\"

Μάγδα Ζησιμοπούλου

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, πάντως, που κάνει την ειδικότητά του στο Βερολίνο πιστεύει ότι οι Γερμανοί είναι πολύ καχύποπτοι απέναντι στο πολιτικό τους σύστημα.

\"\"

Νίκος Παπαδόπουλος

«Να φανταστείς ότι τσεκάρουν αν υπάρχουν κομματικές διαφημίσεις για να δουν αν θα εμπιστευτούν την πολιτική ανάλυση κάθε εφημερίδας. Δεν δέχονται ότι μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητη δημοσιογραφία που χρηματοδοτείται από τα κόμματα». Ο ίδιος επιμένει ότι οι Γερμανοί ωφελήθηκαν πολλαπλά από την ελληνική κρίση καθώς, εκτός των άλλων, βρέθηκαν να εκμεταλλεύονται το μεταναστευτικό κύμα προς τη χώρα τους. Πάντως τα παιδιά παραδέχονται ότι έχουν συναντήσει Γερμανούς που αγαπάνε πραγματικά την Ελλάδα αλλά που δυστυχώς δεν μπορούν να δεχτούν το ενδεχόμενο μιας οικονομικής δυστοκίας που θα έχει ως υπαίτια κάποια από τις χώρες του Νότου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook