Οκτώ συλλήψεις πραγματοποίησε η Αστυνομία σε επιχειρήσεις της, την Παρασκευή, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκίδα, ενώ οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους ρόπαλα, γκλόμπ, σουγιάδες και σπρέι και άλλα όπλα.

Στην πρώτη περίπτωση, στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προέβησαν σε έλεγχο πέντε ατόμων στην οδό Λιβανόβου κοντά στα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος.

Στην κατοχή των ατόμων, ηλικίας 25, 39, 17, 22 και 20 ετών, βρέθηκαν δύο δακρυγόνα σπρέι, τρεις πτυσσόμενες ράβδοι (γκλόμπ), ένας σουγιάς και μία κροτίδα, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία και πέντε δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 22χρονου πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, δακρυγόνο σπρέι και σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 20χρονου στη Χαλκιδική αεροβόλο πιστόλι.

Παράλληλα διενεργήθηκε έρευνα στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Θεσσαλονίκης, του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.

Στη Χαλκίδα οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα έπειτα από καταγγελία πολίτη πως υπήρχαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, άτομα που έφεραν όπλα., όπως ρόπαλα κ.α. .

Οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν, έξω από τα γραφεία, τρία άτομα, ηλικίας 34, 35 και 43 χρονών, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει στην είσοδο των γραφείων πρόσφορα για άμεση χρήση, δέκα κοντάρια φέροντα και σημαίες, είκοσι ασπίδες και επτά κράνη. Στη διάρκεια της επιχείρησης έγινε περιορισμένη χρήση χημικών .

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ενεργειών προσήχθησαν άλλοι επτά ημεδαποί, για τους οποίους εξετάζεται η συμμετοχή – εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ αναζητούνται και αλλά άτομα, τα οποία ήταν στο σημείο μαζί με τους συλληφθέντες και κατά την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων διέφυγαν στους γύρω δρόμους.

Παράλληλα διενεργήθηκε έρευνα στα συγκεκριμένα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας – Βοιωτίας του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή».

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook