Στην Ολλανδία μετακομίζει ο Αλέξανδρος Κουμής για να συνδυάσει τις σπουδές του με τη συνέχιση της καριέρας του σε ομάδα της χώρας της τουλίπας. 
Ο διεθνής με την Εθνική Εφήβων τερματοφύλακας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, που ήταν μέλος της ομάδας που μετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Περθ το 2012, θα φοράει πλέον το σκουφάκι της Χετ Ράβιν. Τα δικαιώματα του Κουμή, ο οποίος λόγω καταγωγής της μητέρας του διαθέτει και την ολλανδική υπηκοότητα, τα απέκτησε η Σούρμαν, που θα τον παραχωρήσει δανεικό στην ομάδα του Νίβερλαντ. 
Ο Χανιώτης τερματοφύλακας θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας που θα παίξει στο ολλανδικό πρωτάθλημα, αφού υπάρχει ήδη στην Πόλαρ Μπέαρς ο Ευάγγελος Δουδέσης. Μάλιστα την Κυριακή (22/09) η ομάδα του Δουδέση αντιμετωπίζει την Σούρμαν για το Σούπερ Καπ Ολλανδίας.
Στην Ολλανδία ο Κουμής θα έχει την δυνατότητα για ένα νέο ξεκίνημα κάτω από επαγγελματικές συνθήκες, αφού οι ιθύνοντες της Σούρμαν παρέχουν σε όλους τους αθλητές όλες τις ανέσεις που χρειάζονται. Κατά συνέπεια ο 18χρονος πολίστας θα έχει εξασφαλισμένη διαμονή, σίτιση, εισιτήρια για την Ελλάδα και σπουδές με υποτροφία. Το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στη χώρα της τουλίπας θα παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα στο κολλέγιο \”Γιόχαν Κρόιφ\” ώστε να αποκτήσει καλύτερη γνώση στα ολλανδικά και τα αγγλικά. Για την καλύτερη προσαρμογή του στο νέο του περιβάλλον θα υπάρχει δίπλα του άνθρωπος της Σούρμαν. 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook