Τελευταία ενημέρωση: 10:12

Με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες στο λιμάνι του Ηρακλείου ένας 47χρονος, παλιός γνώριμος στις αρχές για ανάλογες υποθέσεις αλλά και για περιστατικά παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 47χρονος μετέφερε από την Αθήνα ένα σακ – βουαγιάζ με 8,5 κιλά χασίς, μισό κιλό ηρωίνης, ενώ στη τσέπη του εντοπίστηκαν άλλα δύο γραμμάρια του λευκού θανάτου.

\"\"

Ο 47χρονος μετά την αποβίβασή του από το πλοίο, κατευθύνθηκε στα ΚΤΕΛ όπου, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε έπειτα στις λιμενικές αρχές, είχε ραντεβού με δύο Αλβανούς για να τους παραδώσει την ποσότητα των ναρκωτικών.

Εκεί αντιλήφθηκε ότι παρακολουθείτε και αποχώρησε από το σημείο του ραντεβού όμως, άντρες της ασφάλειας του Λιμεναρχείου που τον παρακολουθούσαν, τον συνέλαβαν προτού διαφύγει.

\"\"

Ο 47χρονος υποστήριξε ότι τα ναρκωτικά τα παρέλαβε στο λιμάνι του Πειραιά από ένα άτομο το οποίο έφτασε στο ραντεβού τους με ταξί.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το προανακριτικό έργο των αρχών, ο 47χρονος, από τα τέλη Αυγούστου έχει έρθει στη Κρήτη δύο ακόμη φορές, μεταφέροντας τουλάχιστον 10 κιλά χασίς σε κάθε \”δρομολόγιο\”, τα οποία του τα προμήθευσε το ίδιο άτομο στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι δύο Αλβανοί που τον περίμεναν στο Ηράκλειο για να παραλάβουν τα ναρκωτικά αναζητούνται από τις αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 47χρονος που διαμένει στην Αθήνα, έδωσε ψεύτικη διεύθυνση κατοικίας στο Λιμενικούς που διενεργούν την προανάκριση, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις στο σπίτι του κρύβει και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία, ενδεχομένως και άλλες ποσότητες ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Ηρακλείου, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και μετά από ένδειξη αστυνομικού σκύλου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 47χρονος, διότι σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

α) οκτώ (08) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους οκτώ χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα (8.550) γραμμαρίων, οι οποίες ήταν καλυμμένες με ποσότητα χύμα ελληνικού καφέ εντός του ταξιδιωτικού του σάκου,

β) μία (01) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, συνολικού βάρους πεντακοσίων δέκα (510) γραμμαρίων μέσα σε τσάντα ώμου και

γ) μία (01) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, συνολικού βάρους 2,7 γραμμαρίων, εντός της τσέπης του παντελονιού του.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook