Ούτε ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο δεν είναι διατεθειμένος να χάσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), γι\’ αυτό και με προσεκτικές κινήσεις προχωρά προς την κατοχύρωση των δρομολογίων για το 2012 πια.

Το… πλήγμα που προκάλεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου η αποχώρηση των 56 κρουαζιερόπλοιων της «Royal Carribean» με σταθμό προορισμού τους το Λιμενικό Ταμείο Χανίων φαίνεται να έχει πεισμώσει τη διοίκηση του ΟΛΗ, που είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει το μερίδιο του τουρισμού της κρουαζιέρας που της αναλογεί.

Για το λόγο αυτό οι προετοιμασίες για την ουσιαστική παρουσία του ΟΛΗ στη μεγάλη έκθεση για την κρουαζιέρα, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, κρίνονται καθοριστικές και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους ή καθυστερήσεων.

Περίπτερο

Μόλις χθες το πρωί μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, Γιάννης Μπρας, παρευρέθηκε στο υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την εν λόγω έκθεση.

«Θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση του όλου θέματος, ώστε να αποκομίσουμε από όλη αυτήν την ιστορία πολλαπλά οφέλη για το λιμάνι του Ηρακλείου», εξηγεί στην «Τ» ο κ. Μπρας.

Ο ίδιος συναντήθηκε με τη σύμβουλο του υπουργού, με την οποία συζήτησε το θέμα, μαζί και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς από όλη την Ελλάδα.
Εκεί αποφασίστηκε η Ελλάδα να συμμετέχει με εθνικό περίπτερο, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

«Πρόκειται για μία πολύ καλή κίνηση. Εμείς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτήν την απόφαση. Όμως, ακόμη και ως εθνικό περίπτερο, θέλουμε ο ΟΛΗ να έχει την καλύτερη δυνατή παρουσία. Άλλωστε στην έκθεση θα προσπαθήσουμε να συναντηθούμε με όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρίες κρουαζιέρας», συνεχίζει.
Σημειώνεται ότι στο Μαϊάμι έχουν την έδρα τους οι πολυεθνικές των κρουαζιερόπλοιων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook