Μπορεί το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να μην κατάφερε να «περάσει» την πρόταση για νέα πενθήμερη απεργία, όμως οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν. Οι καθηγητές πραγματοποιούν 48ωρη απεργία και νέος γύρος διαβουλεύσεων και εξαντλητικών συνελεύσεων για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων αρχίζει από το πρωί της Δευτέρας. 
Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερα γυμνάσια και λύκεια κλείνουν από τις καταλήψεις των μαθητών, ενώ σε μεμονωμένες περιπτώσεις την κατάληψη πραγματοποιούν οι ίδιοι οι γονείς. Το αγωνιστικό κλίμα τροφοδοτούν και οι αντιδράσεις από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. 

Το… απεργιακό δελτίο της εβδομάδας

Συνεχίζουν τις πενθήμερες απεργίες από Δευτέρα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πολλά πανεπιστήμια της περιφέρειας – όπως των Πατρών και της Κρήτης- έχουν ανακοινώσει την επ΄ αόριστον αναστολή της λειτουργίας τους.
Αντιδρούν στην κινητικότητα που πλήττει και τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ, όπως λένε οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι, ως διοικητικοί υπάλληλοι έχουν προσληφθεί δεκάδες καθηγητές που «τρέχουν» το επιστημονικό έργο και διδακτικό έργο.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Παν/μίου Αθηνών κατόπιν απόφασης της Γενικής τους Συνέλευσης στις 20/9/13 απεργούν την εβδομάδα από 23-27/9/13, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα 498 εξ αυτών. Ο Υπουργός Παιδείας υιοθετεί έναν εντελώς άναρχο «σχεδιασμό» με την οριζόντια εφαρμογή του μέτρου της Διαθεσιμότητας-Απολύσεων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. H Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20.9.2013, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής: · Συνεχίζουμε την Απεργιακή μας Κινητοποίηση με απόφαση και της Ομοσπονδίας μας από Δευτέρα 23/9/2013 έως Παρασκευή 29/9/2013. · H Απεργιακή μας Κινητοποίηση αρχίζει από τη στιγμή της λήξης της Γενικής Συνέλευσης (συμπεριλαμβάνεται το Σαββατοκύριακο 21-22/9/2013) και αφορά στο σύνολο των διοικητικών και επικουρικών λειτουργιών του Πανεπιστημίου. · H Απεργιακή μας Κινητοποίηση εκφράζεται και με το γενικό, καθολικό κλείσιμο όλων των κτηρίων του ΕΚΠΑ. · Συμμετέχουμε όλη τη εβδομάδα στις κινητοποιήσεις του Τριτοβαθμίου Δημοσιοϋπαλληλικού Οργάνου (ΑΔΕΔΥ)». 
Διήμερη απεργία πραγματοποιούν τη Δευτέρα και την Τρίτη οι καθηγητές στα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ που με τη σειρά της έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία από το πρωί της Τρίτης.
Την Τρίτη, άλλωστε, (ημέρα κατά την οποία η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) συμπαρίσταται και η ΓΣΕΕ με πανελλαδική απεργία και πανεργατικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ. 
Παράλληλα, την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ. 

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook