Εξαιρετικά ενισχυμένοι εμφανίζονται οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ στα exit poll των γερμανικών δικτύων, ωστόσο αβέβαιη διαφαίνεται η διατήρηση του συνασπισμού με τους Φιλελεύθερους (FDP), οι οποίοι εμφανίζονται λίγο κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή. Εάν τα αποτελέσματα δεν διαφοροποιηθούν σημαντικά, και το CDU «χάσει» το FDP, η Μέρκελ θα πρέπει να στραφεί για την τρίτη θητεία της στους Σοσιαλδημοκράτες.

Στο exit poll του ZDF, oι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) εμφανίζονται κοντά στο 42,5%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κοντά στο 26,5%, η Linke κοντά στο 8,5%, οι Πράσινοι στο 8% και το FDP περί το 4,5%. Το ευρωσκεπτικιστικό AfD βρίσκεται στο 4,8%.

Στο exit poll του ARD, oι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) εμφανίζονται κοντά στο 42%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κοντά στο 26%, η Linke κοντά στο 8,5%, οι Πράσινοι στο 8% και το FDP στο 4,7%. Το ευρωσκεπτικιστικό AfD βρίσκεται στο 4,9%.

Εάν τα αποτελέσματα διαμορφωθούν όπως το exit poll του ZDF, για την αυτοδυναμία στη Βουλή θα χρειαστεί το 42,8% -ελάχιστα υψηλότερα δηλαδή από αυτό που εμφανίζονται να πετυχαίνουν οι Χριστιανοδημοκράτες.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook