Κρήτη – Αγγλία ένα τσιγάρο δρόμος! 
Μόνο που αυτό το τσιγάρο δεν είναι άλλο από ένα… τρίφυλλο με κρητικό χασίς που, όπως φαίνεται, έχει πλημμυρίσει τις πιάτσες του Λονδίνου και των άλλων μεγάλων βρετανικών πόλεων, διότι μάλλον δεν έχει αντίπαλο στην… ποιότητά του. 

Και αυτό παρά τις τεράστιες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη με τους εντοπισμούς και το ξερίζωμα μεγάλων φυτειών κάνναβης, αλλά και τις συλλήψεις Κρητικών με πολλά κιλά χασίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», τα τελευταία δύο χρόνια τα κρητικά «κοπέλια» που ασχολούνται με την καλλιέργεια τις ινδικής κάνναβης έχουν στήσει «φάμπρικα» με την αλβανική μαφία και εξάγουν κρητική «φούντα» στο Λονδίνο.
Αυτή η σημαντική διαπίστωση έρχεται να «δέσει» με την αύξηση τις χασισοκαλλιέργειας στην Κρήτη, καθώς μόνο τον τελευταίο μήνα οι αστυνομικές Αρχές τις Μεγαλονήσου έχουν ανακαλύψει περισσότερες από 15 φυτείες κάνναβης, άνω των 100 δέντρων η καθεμια. Εγκυρες πηγές εμπιστεύονται στην «Εspresso της Κυριακής» ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν ήδη στοιχεία στα χέρια τους, τα οποία αποδεικνύουν τη σύμπραξη των «σύντεκνων» με μέλη τις οργανωμένης αλβανικής μαφίας των ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, οι Κρητικοί αναλαμβάνουν να συλλέξουν τη σοδειά τους από τα δέντρα που φυτεύουν σε απομακρυσμένες πλευρές και σε δύσβατα σημεία του Ψηλορείτη, και όχι μόνο, και οι Αλβανοί συνεργάτες τους αναλαμβάνουν να εξαγάγουν το προϊόν στην αλλοδαπή και συγκεκριμένα στην Βρετανία, όπου φαίνεται ότι η ζήτηση για καλής ποιότητας χάσις έχει αυξηθεί κατακόρυφα. 
Αλλωστε οι Αγγλοι, κυρίως οι νέοι, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την κρητική «φούντα» κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Μεγαλόνησο και βέβαια, όταν επιστρέφουν στη χώρα τους, έχουν να λένε για την εμπειρία τους. Αυτή λοιπόν η διαφήμιση για το κρητικό χασίς φαίνεται ότι λειτούργησε… θετικά για την εξαγωγή του προϊόντος, καθώς έως τότε οι Αγγλοι τα σαββατόβραδα διασκέδαζαν με την αμφίβολου ποιότητος αλβανική «φούντα». 

Εξάγουν ινδική κάνναβη

Μόνο μέσα σε έναν χρόνο η Δίωξη Ναρκωτικών κατάφερε να μπλοκάρει πάνω από 10 τόνους χάσις, που προοριζόταν όλο για τα λονδρέζικα στέκια, και μάλιστα, όπως είχαν διαπιστώσει τότε οι αστυνομικοί, δεν ήταν μόνο αλβανικό χασίς, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του «φούντα» από την Κρήτη. Κάπως έτσι οι Αλβανοί μαφιόζοι άλλαξαν ρότα και σταμάτησαν να περνούν το χασίς από την Ελλάδα. Δεν σταμάτησαν όμως ποτέ να εξάγουν το κρητικό χασίς στους δρόμους του Λονδίνου. 

Εύκολο κέρδος και κρίση

Παρά τις αθρόες κατασχέσεις δέντρων από την Αστυνομία της Κρήτης, δυστυχώς το φαινόμενο δεν εξαλείφθηκε και ούτε πρόκειται να εξαλειφθεί, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έλκονται από το εύκολο κέρδος. Ανθρωπος που γνωρίζει τα «μυστικά» της Κρήτης και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του κάνει λόγο για μια επικερδή επιχείρηση: «Με την κρίση που υπάρχει, όλο και περισσότεροι στρέφονται στην καλλιέργεια, καθώς το κέρδος είναι βέβαιο. Ενας μέσος καλλιεργητής βγάζει περίπου 10 κιλά τον χρόνο. Αυτά τα αγοράζει η αλβανική μαφία επί τόπου, αντί 3.000 ευρώ το κιλό, δηλαδή περίπου 30.000 ευρώ τα 10 κιλά». Από τη στιγμή που το χασίς θα περάσει στα χέρια της αλβανικής μαφίας, με τρόπους που ακόμα η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει διαπιστώσει, «βγαίνει» στην Αλβανία και από εκεί με φορτηγά μεταφέρεται στη Βρετανία.
Η Δίωξη Ναρκωτικών τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταφέρει σοβαρά πλήγματα σε αυτά τα κυκλώματα, κατάσχοντας τόνους χάσις μέσα σε φορτηγά που δήθεν μετέφεραν διάφορα προϊόντα στην Αγγλία. Διαπιστώθηκε, μάλιστα, ότι είχαν στηθεί ολόκληρες αποθήκες, αλλά και εταιρίες «βιτρίνα», κυρίως στη δυτική Αττική, οι οποίες υποτίθεται ότι εξήγαν φρούτα στη Βρετανία από την ελληνική γη, μόνο που κάτω από τα καφάσια με τα πορτοκάλια, τα πεπονιά και τα καρπούζια ήταν «φούντες-φούντες το χορτάρι», που έλεγε και το ρεφρέν ενός παλιού απαγορευμένου ρεμπέτικου τραγουδιού.
espressonews.gr/Θεοδόσης Π.Πάνου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook