Υλικά

• 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους
• 5 σκόρδοκεφαλές, ολόκληρες
• 2 λεπτά κομμάτια χοιρινή πανσέτα
• 150 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μικρούς κύβους
• 120 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 800 ml. ζωμό κοτόπουλο
• ½ κ. γλυκού αλάτι
• ¼ κ. γλυκού πιπέρι
• 1 δαφνόφυλλο
• 200 ml. γάλα
• 80 γρ. μα¨ντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις σκορδοκεφαλές (δεν τις κόβουμε ούτε τις ξεχωρίζουμε). Τυλίγουμε καθεμία ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα περίπου.

Κατόπιν αποσύρουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά περίπου. Ξεχωρίζουμε τις σκελίδες και τις πολτοποιούμε.

Σε τηγάνι ψήνουμε την πανσέτα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και να τραγανήσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το ψιλοκομμένο σκόρδο και σωτάρουμε για 5 λεπτά της ώρας.

Ρίχνουμε τις πατάτες, το ζωμό,το δαφνόφυλλο και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Το φέρνουμε σε σημείο βρασμού και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.

Αποσύρουμε το δαφνόφυλλο και συμπληρώνουμε στη σούπα τον πολτό του σκόρδου και το γάλα συνεχίζοντας το χαμηλό ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε απο τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με κομματάκια φρυγανισμένου ψωμιού και πασπαλίζοντας λίγο μαϊντανό.