\”Στη νέα σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα που συμπτωματικά ξεκινά την ημέρα εορτασμού του ελληνικού εμπορίου το χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2014-16, απαιτείται να κλειδώσει για την Ελλάδα, όχι μόνο χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, αλλά με ελαφρύνσεις\”.

Αυτό σημείωσε σε δήλωσή του με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Ημέρας του Εμπορίου, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.

\”Η σημερινή ημέρα 22 Σεπτεμβρίου – Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου – βρίσκει το ελληνικό εμπόριο μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είτε η έλευση της ανάπτυξης θα επιτρέψει στις Μμε επιχειρήσεις να ανακάμψουν, είτε η συνέχιση της τρέχουσας εξαιρετικά αρνητικής κατάστασης για την οικονομία θα τις καταδικάσει σε μόνιμη δυσπραγία και στον εφιάλτη του λουκέτου\”, τόνισε ο κ. Κορκίδης.

Και πρόσθεσε:

\”Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου τα τέσσερα μνημονιακά χρόνια στάθηκε στο πλευρό κάθε μικρομεσαίου της αγοράς, μεταφέροντας τη φωνή του και την αγωνία του στα κέντρα των πολιτικών αποφάσεων. Είμαι περήφανος για τη δράση της ΕΣΕΕ γιατί αποδείξαμε ότι στα δύσκολα μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί. Κατορθώσαμε υπό πρωτόγνωρες συνθήκες να εκπροσωπήσουμε αξιοπρεπώς τα συμφέροντα του εμπορικού κόσμου προάγοντας με τεκμηριωμένο τρόπο την οπτική μας στο δημόσιο διάλογο. Δυστυχώς όμως, δεν βρήκαμε από τους συνομιλητές μας την ανάλογη ανταπόκριση και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.

Επιλέξαμε ως εκπρόσωποι του ελληνικού εμπορίου να μην περιοριστούμε σε ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά να καταθέτουμε συνεχώς σοβαρές προτάσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος, δίνοντας λύσεις στα οικονομικά αδιέξοδα και αντιμετωπίζοντας οικονομετρικά τα υπερβολικά προαπαιτούμενα της Τρόικα.

Η βελτίωση της εικόνας της χώρας μας δεν εξαρτάται μόνο από τους οικονομικούς δείκτες, αλλά και από την επικίνδυνη όξυνση του κοινωνικού και πολιτικού κλίματος. Η Κυβέρνηση οφείλει λοιπόν σε συνεννόηση με την αξιωματική αντιπολίτευση να κλείσει τα ανοικτά μέτωπα με τη ελληνική κοινωνία χωρίς έκτροπα και αναταραχές.

Το επόμενο διάστημα θα φανερώσει τις προοπτικές για την έξοδο της οικονομίας μας από την κρίση και πως επιτέλους θα γίνει βιώσιμο το δημόσιο χρέος. Το βέβαιο είναι ότι η ελληνική αγορά θα συνεχίσει τον αγώνα της για επιβίωση και οι έλληνες έμποροι θα βρεθούν για ακόμη μία φορά όρθιοι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Εύχομαι και ελπίζω όλοι οι Έλληνες έμποροι και καταναλωτές να μπορέσουμε σύντομα να γιορτάσουμε την ημέρα του ελληνικού εμπορίου…ελεύθεροι\”.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook