Ο Αρκάς είναι ο σκυλάκος, τον οποίο ένας "άνθρωπος" πυροβόλησε πριν από τρία χρόνια στο Άνω Δαράτσο Χανίων, επειδή του πάτησε το γκαζόν! 

Τον σκύλο ακολουθούσε η αδελφή της ιδιοκτήτριάς του, που είχε βγει για να τον βρει και είδε ό,τι έγινε. 

Η δίκη που επρόκειτο να γίνει στις 14 Ιανουαρίου 2013 αναβλήθηκε και οι κατηγορίες για «φθορά ξένης περιουσίας» - λες και ο δράστης έβρεξε τη μπουγάδα - άλλαξαν μετά τη συγκέντρωση υπογραφών πολλών Χανιωτών και την πίεση που ασκήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο δράστης πλέον κατηγορείται για «παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία» όμως η δίκη του που είχε προγραμματιστεί να γίνει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε για ακόμα μια φορά και αναμένεται να οριστεί νέα δικάσιμος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4043/2012 «Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης και άλλες διατάξεις», όλα τα ποινικά αδικήματα για τα οποία απειλείται ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος και έχουν τελεστεί έως 31/12/2011 μπαίνουν στο αρχείο.

Είναι πολύ πιθανό ο δράστης να μην καταδικαστεί για καμιά από τις πράξεις του εξαιτίας της νομοθεσίας που ισχύει για την αποσυμφόρηση των φυλακών. 

Ο Αρκάς εντούτοις δεν γλύτωσε τις συνέπειες του πυροβολισμού του. 

Ο Αρκάς κατάφερε να έχει μια φυσιολογική ζωή, επειδή η οικογένεια του τον λατρεύει. Το αμαξίδιο προσφέρει σε αυτό το πλάσμα μια κανονική σκυλίσια ζωή. 

Δείτε τον σε πλήρη δράση σε αυτό το βίντεο.


zoosos.gr