Μέσα σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα λόγω και της τυπικής κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη με τα στελέχη και τους εργαζόμενους στην υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ο απολογισμός του σημαντικού έργου της Δημοτικής Αστυνομίας ενώ όπως τονίστηκε το κενό που αφήνει στο Ηράκλειο αλλά στους Δημότες είναι τεράστιο με τον Δήμαρχο Ηρακλείου συγκινημένο να τους ευχαριστεί για τις υπηρεσίες που προσέφεραν μέχρι σήμερα στην Πόλη και το Κοινωνικό σύνολο αναφέροντας ως παράδειγμα ότι μόνο τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιήθηκαν 12.000 επισκέψεις σε ανήμπορα άτομα κατ οίκον , για να βεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, σε δηλώσεις του εξέφρασε για άλλη μια φορά την έντονη διαφωνία στην κατάργηση μιας πάρα πολύ σημαντικής όπως είπε υπηρεσίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προσέφερε στο κοινωνικό σύνολο και συνέβαλε ουσιαστικά στην καλή λειτουργία της πόλης ενώ επανέλαβε ότι θα είναι δίπλα τους, και θα αγωνιστεί ώστε η διαθεσιμότητα να έχει την μικρότερη δυνατή διάρκεια, αλλά πάνω απ’ όλα να μην χάσει κανείς την δουλεία του.

«Δεν σας αποχαιρετώ, είπε απευθυνόμενους στους εργαζόμενους, γιατί πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα είμαστε ξανά μαζί μέσα από την ένταξή σας στην Ελληνική Αστυνομία με αναφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά τους τα στελέχη της υπηρεσίας ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για την συμπαράστασή του και τόνισαν ότι σε όποια θέση και αν βρεθούν θα προσπαθούν για το καλό της πόλης ενώ από την πλευρά του και ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Στρατής Δαγκωνάκης τους ευχαρίστησε για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες που προσέφεραν στο Ηράκλειο.

Ο Απολογισμός της Δημοτικής Αστυνομίας

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΩΝ 2011 – 2012 – 2013

Α/Α

                                                             ΕΙΔΟΣ

ΠΟΣΟ

1

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ο.Κ.

 

145.000

2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ – ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

 

1.206

3

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗΣ

 

922

4

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

 – ΓΟΚ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Κ.Λ.Π.

15. 642

5

ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

 

3.297

6

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ & ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

 

1823

7

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

 

79

8

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ –ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ Κ.Λ.Π.)

 

6.589

9

ΠΡΟΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ Κ.Λ.Π.

 

607

10

ΦΥΛΛΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΟΔΩΝ

 

1.981

11

ΣΦΡΑΓΙΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

 

508

12

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

 

159

13

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤ/ΤΩΝ ΜΕ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΑΔΕΙΑΣ

 

3.865

14

ΦΥΛΛΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΌ ΚΑΤ/ΤΑ ΥΓ/ΚΟΥ ΕΝΔ/ΝΤΟΣ &

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΑΝΤ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

2.362

15

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

 

5.451

16

ΘΕΩΡΗΣΗ ΓΝΗΣΙΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ &  ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ

 

11.931

17

ΜΗΝΥΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ

744


Η Δ/νση της Δημοτικής Αστυνομίας συνετέλεσε με της δείκτες της και την οργάνωσή της, στην απόκτηση της πιστοποίησης του Ι.S.O. του Δήμου Ηρακλείου.

Παραδόθηκε όλος ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία στα χρόνια λειτουργίας της ( 7 Ι.Χ.Ε., 43 δίκυκλα, 72 ασύρματοι κ.λ.π.).