Καθημερινότητα τείνει να γίνει για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στις Υπηρεσίες της Μεσαράς, οι επιθέσεις είτε ατόμων που προσπαθούν να αποφύγουν τη σύλληψη, είτε νταήδων που για αυτούς οι αστυνομικοί αποτελούν «κόκκινο πανί».

Τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα σε Ασήμι και Μοίρες δεν είναι τα μόνα που έχουν σημειωθεί, με τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην πεδιάδα να είναι πλέον πολύ καλά προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι, ακόμη κι όταν πρόκειται να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο για τροχονομικό έλεγχο.

Η κακή νοοτροπία, η ψευτομαγκιά και το ψευτοκαπετανιλίκι που διακρίνει ορισμένους ανθρώπους στην Κρήτη, συναντάται δυστυχώς πολύ πιο έντονα στη Μεσσαρά και κυρίως στις πιο νεαρές ηλικίες.

Οι νέοι της περιοχής είναι εκείνοι που προχωρούν στην ανάπτυξη αυτής της παράνομης δράσης. Είναι εκείνοι που κατεβαίνουν από τα χωριά τους στα αστικά κέντρα της Μεσαράς, τις Μοίρες και το Τυμπάκι, με σκοπό να κάνουν φασαρία ή να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Πιτσιρικάδες, οι οποίοι πολλές φορές οπλοφορούν και δε διστάζουν να επιτεθούν σε βάρος πολιτών και αστυνομικών, με σκοπό ακόμη και να σκοτώσουν, χωρίς πολλές φορές να υπάρχει και ουσιαστική αφορμή. Άτομα, τα οποία κυκλοφορούν και εφορμούν σαν ομάδες, αφού έτσι καλύπτονται μέσα από την ισχύ της παρέας.

Δυστυχώς η εξάπλωση του φαινομένου σε όλη την περιοχή είναι μια πραγματικότητα. Μια έξαρση της εγκληματικότητας, η οποία οφείλεται στη συντριπτική μειοψηφία του κοινωνικού συνόλου, η οποία όμως καταφέρνει να προκαλέσει πολλές και οδυνηρές συνέπειες.

Δεν ήταν τυχαία άλλωστε και η επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί για να συζητήσουν για μια ακόμη φορά τα προβλήματα της Μεσαράς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook