Οι τέσσερις άνδρες οι οποίοι καταδικάστηκαν σε θάνατο για τον ομαδικό βιασμό και τον φόνο της 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί ενδέχεται να ασκήσουν έφεση επί της απόφασης, δήλωσαν σήμερα οι συνήγοροί τους.

Δικαστήριο τους καταδίκασε στις 13 Σεπτεμβρίου στην εσχάτη των ποινών κρίνοντάς τους ένοχους για τον ομαδικό βιασμό και τον φόνο της νεαρής φοιτήτριας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η υπόθεση ανατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της ινδικής πρωτεύουσας προκειμένου να επικυρωθεί η ποινή και το δικαστήριο διέταξε τις σωφρονιστικές αρχές να παρουσιάσει τους καταδικασθέντες ενώπιόν του αύριο Τρίτη.

"Εκδόθηκαν εντάλματα προσαγωγής και τώρα το δικαστήριο θα (τους) ρωτήσει αν επιθυμούν να προσβάλουν την απόφαση", δήλωσε ο Α.Π. Σιχ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί δύο από τους καταδικασθέντες.

"Οι πελάτες μου αποφάσισαν να εφεσιβάλουν και αυτό θα ανακοινώσουμε στο δικαστήριο. Μπορούμε να καταθέσουμε την έφεση εντός 30 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης της ετυμηγορίας", είπε ο ίδιος.

Οι Β.Κ. Ανάντ και Βιβέκ Σάρμα, οι δικηγόροι των υπόλοιπων καταδικασθέντων, επιβεβαίωσαν κι αυτοί ότι θα ξεκινήσουν τη διαδικασία έφεσης.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει έως και έναν χρόνο, μετέδωσαν τα ινδικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα νομικούς κύκλους.

Έφεση επί της επιβληθείσας ποινής του θανάτου μπορεί να ασκηθεί στο Ανώτερο Δικαστήριο του κάθε κρατιδίου και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και στη συνέχεια ο καταδικασθείς μπορεί να ζητήσει να του απονείμει χάρη ο πρόεδρος.

newpost.gr