Τι σημασία έχει αν όταν είχε γίνει πρώτη φορά η αποκάλυψη ο Άδωνις Γεωργιάδης την διέψευδε κατηγορηματικά; Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με κλιμάκιο της τρόικας ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε αυτό που απέρριπτε σαν ενδεχόμενο, δηλαδή την αύξηση του εισιτηρίου στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων στα 25 ευρώ από 5, αρχής γενομένης από το 2014, όπως προβλέπεται από το νέο πακέτο μέτρων για το καινούργιο μνημόνιο.

Εκτός αυτού οι δύο πλευρές αποφάσισαν την αύξηση της χρήσης των γενόσημων φαρμάκων στο 60% και να κλείσει η φαρμακευτική δαπάνη το 2014 στα 2 δισ. ευρώ.

«Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη της περίθαλψης ανασφάλιστων πολιτών», ισχυρίστηκε ο Άδωνις.

Το μέτρο αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τον Ιατρικό Σύλλογο να μιλά για ντροπή και αίσχος και να κατηγορεί για αντιμετώπιση των ασφαλισμένων ως «οικονομικά υποζύγια».

«Οι ασθενείς θα τιμωρούνται, βάζοντας το χέρι στην τσέπη, κάθε φορά που θα παίρνουν ένα φάρμακο ή θα νοσηλεύονται σε Δημόσιο Νοσοκομείο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

«Οδηγούμαστε σε ασθενείς δύο ταχυτήτων σε αυτούς που θα μπορούν να πληρώσουν για να πάρουν τα φάρμακά τους ή να μπουν στο νοσοκομείο και στους υπόλοιπους που θα είναι πλέον καταδικασμένοι», δηλώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Σοβαρότερο πρόβλημα, επισημαίνει, θα αντιμετωπίζουν οι χρονίως πάσχοντες και οι συνταξιούχοι «… οι οποίοι αναγκάζονται να παίρνουν πολλά φάρμακα για να διατηρήσουν την υγεία τους».

koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook