«Ήταν μια πολύ καλή αρχή και αποτελεί μια ευκαιρία για τον τόπο να αναδείξει ότι διαθέτει πλούσιο φυσικό περιβάλλον που αξίζει να ζήσουν και να το χαρούν και οι επισκέπτες κρουαζιέρας», τόνισε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, με αφορμή τον πρώτο κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου EUROPA 2 που αγκυροβόλησε το μεσημέρι της Κυριακής στη νήσο Χρυσή της Ιεράπετρας, προερχόμενο από την Πύλο.

Πραγματοποιώντας την παρθενική του κρουαζιέρα και εγκαινιάζοντας κυριολεκτικά έναν νέο προορισμό το EYROPA 2 άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων με τις ανέσεις του, στους επισήμους που το επισκέφτηκαν, ενώ η Χρυσή καθαρή και ντυμένη στα γιορτινά της μάγεψε τους εκατοντάδες Γερμανούς τουρίστες , οι οποίοι μεταφέρθηκαν με τρεις λάντζες τύπου ‘’καταμαράν’’ στις ακτές της νότιας πλευράς του νησιού.

Το EYROPA 2 επισκέφθηκε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Δήμαρχο τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γεώργιο Προϊστάκη και Μανόλη Ζαφειράκη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γεώργιο Αθάνατο, το μέλος της Τοπικής Κοινότητας Ιεράπετρας κ. Γιώργο Σωμαράκη, ενώ παρόντες ήταν ο Διοικητής του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας κ. Γιάννης Χρυσοφάκης και η πολιτευτής κα Ελένη Βλάσση.

«Ανταλλάξαμε δώρα με τον καπετάνιο, μιλήσαμε για το πλοίο και ξεναγηθήκαμε, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για ένα πολυτελές και εξαιρετικό κρουαζιερόπλοιο και εκφράσαμε την επιθυμία της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας να φιλοξενούμε τους επιβάτες τους στην περιοχή μας που ξεχωρίζει ως προορισμός», επεσήμανε ο δήμαρχος.