Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει και πάλι ο επιχειρηματίας Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, πρώην ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Tempo και της εφημερίδας Εξουσία. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχε υποβάλλει κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το οποίο τον είχε καταδικάσει σε ποινή κάθειρξης 5 ετών χωρίς αναστολή.

Η κατηγορία αφορούσε το αδίκημα της υπεξαίρεσης ποσού 2,4 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ποσό αυτό προοριζόταν για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού Tempo αλλά ο κ.Ανδρουλιδάκης το ιδιοποιήθηκε. Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από μήνυση του Αθανάσιου Παύλοβιτς, μετόχου του σταθμού.

Ο εκδότης αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι ο Α. Παύλοβιτς δεν ήταν μέτοχος αλλά ένας απλός μισθωτός λογιστής στην εταιρία του τηλεοπτικού σταθμού, τον οποίον είχε χρησιμοποιήσει σαν αχυράνθρωπο ο καταδικασθείς για να ξεπεράσει το εμπόδιο του βασικού μετόχου που ίσχυε τότε.

Μετά την απόφαση του Εφετείου ο Ανδρουλιδάκης οδηγήθηκε στη φυλακή αλλά αποφυλακίστηκε λόγω προβλημάτων υγείας μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook