Εκατοντάδες επιβάτες, που επρόκειτο να ταξιδέψουν για την Ιαπωνία, εγκλωβίστηκαν στην Αυστραλία, μετά τον εντοπισμό ενός φιδιού, μήκους 20 εκατοστών σε αεροσκάφος Boeing 747 της αεροπορικής εταιρείας Qantas με προορισμό το Τόκιο.

Το προσωπικό εντόπισε το φίδι του είδους «Euprepiophis mandarinus» στην καμπίνα των επιβατών την Κυριακή, πριν επιβιβαστούν οι επιβάτες στο αεροσκάφος.

Το συγκεκριμένο φίδι δεν αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους, ωστόσο η πτήση ματαιώθηκε επειδή υπήρχε φόβος ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα ερπετά στο αεροπλάνο.

Οι 370 επιβάτες, που καθηλώθηκαν στο Σίδνεϊ, πέρασαν τη νύχτα σε ξενοδοχείο και ταξίδεψαν το πρωί της Δευτέρας για το Τόκιο με άλλη πτήση.

\"\"

Το μικρό φίδι που εκτιμάται ότι τρύπωσε στο αεροσκάφος από τη Σιγκαπούρη, θανατώθηκε ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν μετέφερε ξενικά παράσιτα και ασθένειες στη χώρα.

Επιπλέον το αεροσκάφος απολυμάνθηκε και ελέγχθηκε εξονυχιστικά για τον εντοπισμό και άλλων φιδιών.

Το φίδι Euprepiophis mandarinus ζει στην Ασία και μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 1,2 μέτρα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που φίδι εισβάλλει σε αεροσκάφος της Qantas.

Τον Ιανουάριο ένας πύθωνας εντοπίστηκε στο φτερό ενός αεροπλάνου σε πτήση που είχε αναχωρήσει από την πόλη Cairns στην Αυστραλία με προορισμό την Παπούα Νέα Γουινέα.

\"\"

econews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook