Στη Δικαιοσύνη ετοιμάζονται να προσφύγουν οι πρυτάνεις κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων αποφάσισε ομόφωνα να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα ένδικα μέσα, καθώς όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της «τα πανεπιστήμια της χώρας στο ενδεχόμενο που θα εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας θα βρεθούν σε ολοκληρωτική αδυναμία ακαδημαϊκής λειτουργίας και θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη».

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο ανακοίνωσαν ήδη ότι αναστέλλουν τη λειτουργία τους και θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καθώς δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν λόγω της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων.

«Είναι απορίας άξιον με τι κριτήρια, με τι δεδομένα και με ποια μέθοδο αξιολόγησης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας απέρριψε τα σχέδια αξιολόγησης τα οποία υπέβαλαν τα Πανεπιστήμια όπως τους ζητήθηκε, σύμφωνα με τα οποία προέκυπτε έλλειμμα και όχι πλεόνασμα προσωπικού.

»Είναι σαφές ότι πρόκειται για κατάφωρη προσβολή της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων.

»Επιπλέον, ενώ η Πολιτεία, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οφείλει να παρέχει τους πόρους, τα μέσα και το προσωπικό που χρειάζονται τα Πανεπιστήμια για τη λειτουργία τους, βρισκόμαστε στην πρωτοφανή για τα ιστορικά χρονικά επιλογή της αφαίρεσης προσωπικού από αυτά» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συνόδου των πρυτάνεων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook