Πρώιμη χαρακτήρισε  κάθε συζήτηση για την ανάγκη χορήγησης ενός νέου, τρίτου δανείου προς την Ελλάδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Ντράγκι είπε ότι η απόφαση για ένα νέο δάνειο θα εξαρτηθεί από την ικανότητα επιστροφής της χώρας στις αγορές το 2014, ωστόσο, χαρακτήρισε βιώσιμο «αυτή τη στιγμή» το ελληνικό χρέος.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή ο Μ. Ντράγκι τόνισε ότι το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας βρίσκεται σε εξέλιξη και από ευρωπαϊκής πλευράς θα συνεχιστεί η συμμετοχή μέχρι τα τέλη του 2014, ενώ η συμμετοχή του ΔΝΤ θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του 2016.

«Ως εκ τούτου είναι πρόωρο να πούμε εάν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα ή επέκταση του σημερινού προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΕΚΤ και υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν υπάρχει κάτι που να αναθεωρεί αυτήν την άποψη.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της ΕΚΤ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει στην Ευρωζώνη, αναγνωρίζοντας τη σταδιακή βελτίωση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook