Πυροβολισμοί ακούστηκαν ξανά σήμερα, σύμφωνα με το Reuters, στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, όπου μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ πραγματοποίησαν επίθεση σκοτώνοντας τουλάχιστον 62 ανθρώπους.

Οι σημερινοί πυροβολισμοί ακούστηκαν παρόλο που χθες απομακρύνθηκαν όλοι οι όμηροι και ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας δήλωνε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Δύο ή τρεις Αμερικανοί και μία Βρετανίδα συμμετείχαν στην ομάδα των σεμπάμπ που επιτέθηκαν εναντίον του εμπορικού κέντρου Westgate στο Ναϊρόμπι σκοτώνοντας περισσότερους από 60 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Κένυας Αμίνα Μοχάμεντ σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Η υπουργός, η οποία απάντησε σε ερωτήσεις του δημόσιου αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου PBS στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες Αμερικανοί και Βρετανοί συμμετείχαν στην ομάδα των δραστών της σφαγής.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτω, υπάρχουν δύο ή τρεις Αμερικανοί και μέχρι στιγμής έχω ακούσει να μιλούν για μία Βρετανίδα», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, η οποία αναφέρθηκε ειδικότερα στη Βρετανίδα λέγοντας ότι είναι γνωστή από την διάπραξη και άλλων ανάλογων πράξεων. Σε ό,τι αφορά τους Αμερικανούς, είπε, πρόκειται για νέους, μεταξύ 18 και 19 ετών, σομαλικής ή αραβικής καταγωγής, που ζούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Μινεζότα και σε μία άλλη περιοχή.


newsbeast.gr