Υλικά

• 300 γρ. μάραθο ψιλοκομμένο
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 1 ώριμη ντομάτα ξεσποριασμένη κομμένη σε μικρά κυβάκια
• 300 ml. νερό (χλιαρό)
• Αλάτι και πιπέρι (ανάλογο)
• Αλεύρι (όσο σηκώσει)
• Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα (μικρή λεκάνη) και φτιάχνουμε ενα πηχτό χυλό.

Ξεκουράζουμε το μίγμα για 15 λεπτά και στη συνέχεια κουταλιά-κουταλιά ρίχνουμε τον χυλό σε καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και απο τις δύο πλευρές.

Αποσύρουμε τους μαραθοτηγανίτες και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστές.