Οκτώ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες της Β’ Εθνικής που κατέθεσαν φάκελο στην επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, με στόχο να αποκτήσουν άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας! Διαβάστε ποιες είναι και γιατί διεκδικούν πέντε θέσεις και όχι τρεις!

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής στη Σούπερ Λίγκα έχουν ως εξής: Ο Αστέρας Τρίπολης, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός έχουν υποβιβαστεί καταλαμβάνοντας τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος έχουν επίσης υποβιβαστεί –σε πρώτο βαθμό- λόγω έλλειψης άδειας συμμετοχής. Οι δύο τελευταίοι περιμένουν τα αποτελέσματα της έφεσης που έχουν καταθέσει στην δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης. Επίσης, σύμφωνα με τους κανονισμούς και με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, οι ομάδες που υποβιβάζονται, είτε για αγωνιστικούς λόγους είτε επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, αντικαθίστανται με ισάριθμες ομάδες από τη Β’ Εθνική. Για το τελευταίο, εκκρεμεί απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου στο οποίο έχει προσφύγει η λίγκα.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, λοιπόν, οι ομάδες που θα προβιβαστούν στη Σούπερ Λίγκα από τη Β’ Εθνική, πρέπει να είναι πέντε! Τις πέντε αυτές θέσεις, διεκδικούν οκτώ ΠΑΕ, που είναι και οι μοναδικές οι οποίες κατέθεσαν φάκελο για να αδειοδοτηθούν. Οι οκτώ ομάδες, είναι –σύμφωνα με πληροφορίες- οι εξής: ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Τρίκαλα, Δόξα Δράμας, Πανθρακικός και Βέροια.

Ο Διαγόρας που βρίσκεται στο γκρουπ των ομάδων που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ, δεν κατέθεσε φάκελο, άρα δεν μπορεί να «ανέβει» με κανένα τρόπο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον δέκατο της βαθμολογίας, Πιερικό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναιτωλικός που κατά πάσα πιθανότητα θα προβιβαστούν απ’ ευθείας, διαρρέεται πως είναι «καθαροί» και δεν θα έχουν πρόβλημα με την αδειοδότηση τους. Από τους υπόλοιπους, που είτε διεκδικούν θέσεις μέσω πρωτιάς στα πλέι οφ, είτε περιμένουν να εκμεταλλευτούν πιθανό υποβιβασμό του Ηρακλή και του Πανιωνίου, ο Λεβαδειακός, ο Πανθρακικός και η Βέροια λέγεται πως έχουν πλήρεις φακέλους. Αντίθετα, φημολογείται έντονα πως ο ΟΦΗ, τα Τρίκαλα και η Δόξα Δράμας έχουν ελλείψεις, που δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ξεπεραστούν έως την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή που θα εξεταστούν οι φάκελοί τους.

Τις πέντε θέσεις (αν τελικά είναι πέντε), θα τις λάβουν οι πέντε πρώτοι που θα πληρούν τελικά τις προϋποθέσεις.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook