Μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, οι εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, που στο πέρασμά της παρασέρνει ό,τι βρει. Τελευταία θύματα οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ξηλώθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τη σχέση της αστυνομίας με το φασιστικό κόμμα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του δολοφονηθέντος, Γιώργο Μαραγκό, που εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στάθηκε η αφορμή για να σπάσει το απόστημα και το πρώτο αποτέλεσμα ήταν το ξήλωμα των στρατηγών.

Ο Γιώργος Μαραγκός όμως εμφανίστηκε περισσότερο για να καταγγείλει παρά για να απονείμει εύσημα. Οι πρώτες βολές ήταν κατά των πολιτικών, οι οποίοι, όπως τόνισε «εκφυλίζουν την υπόθεση. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν πολιτικό να ασελγεί πάνω από τον τάφο αυτού του παιδιού».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προχειρότητα ή την απροθυμία με την οποία αντιμετωπίζουν την υπόθεση οι αστυνομικοί. Αποκάλυψε πως μέχρι τώρα δεν έχει καν ενημερωθεί αν έχουν κατασχεθεί τα κινητά εμπλεκομένων στο φόνο και ποιοι είναι αυτοί: «Δεν μας έχει πει κανείς τίποτα για το θέμα. Αν έχουν κατασχεθεί κινητά, πόσα έχουν κατασχεθεί και σε ποιους ανήκουν. Αν δεν έχει γίνει κάποια κατάσχεση, τότε όλοι τους θέλουν κρέμασμα. Νομικά, όποιος εμπλέκεται σε έγκλημα, του κατάσχουν το κινητό. Τα κινητά της συζύγου του Γιώργου Ρουπακιά και της ξαδέρφης της, οι οποίες συνελήφθησαν και πέρασαν αυτόφωτο, δεν κατασχέθηκαν. Τι έχουν γίνει αυτά τα κινητά;», ξέσπασε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κοπέλα του Παύλου δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει!

Παράλληλα αναρωτήθηκε αν οι αστυνομικοί είχαν οποιαδήποτε επικοινωνία με κάποιους από τους εμπλεκόμενους. «Δε γνωρίζω αν η διαδικασία αυτή μπορούσε να ελεγχθεί από την πρώτη στιγμή κι αν μπορούσε να έχει πάρει άλλο δρόμο η προανάκριση», είπε.

Ξεκαθάρισε πάντως πως η πλευρά της οικογένειας του θύματος έχει εμπιστοσύνη μόνο στην ανακρίτρια και τους δικαστές και ότι δε θέλουν να έχουν περαιτέρω τηλεοπτικές εμφανίσεις.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook