Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου στη σκιά του περιστατικού που σημειώθηκε στη Ν. Αλικαρνασσό και είχε ως συνέπεια να πάρει φωτιά ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. εν κινήσει (Δείτε Εδώ).

Οι αστυνομικοί δείχνουν πλέον αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί γύρω από τις υποδομές του Σώματος και την συντήρηση τους. Όπως τονίζουν μέσα στο περιπολικό βρίσκονταν τρεις συνάδελφοι τους οι οποίοι κινδύνευσαν.

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα:

«Στο ίδιο έργο θεατές!!!! Νιώθουμε να γινόμαστε κουραστικοί, επαναλαμβάνοντας τα αυτονόητα.
Και όμως συνέβη…….

Περιπολικό αυτοκίνητο της Α.Δ. Ηρακλείου στο οποίο επέβαιναν τρεις συνάδελφοι μας πήρε φωτιά εν κινήσει. Απίστευτο !!!! και όμως πραγματικό.

Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως χωρίς όπως αποδείχτηκε να ιδρώσει το αυτί κανενός υπεύθυνου.
Αναρωτιόμαστε μόνο στις επιτυχίες υπάρχουν αρμόδιοι και υπεύθυνοι και στα δυσάρεστα κανείς; Εκτός εάν πανηγυρίζουμε που δεν είχαμε θύματα.

Κύριοι αρμόδιοι, δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός το σημερινό, ήταν η φυσιολογική κατάληξη. Όσα σέρβις και εάν γίνουν θα πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι ο στόλος των υπηρεσιακών οχημάτων είναι πεπαλαιωμένος και χρήζει άμεσης αντικατάστασης

Μπορεί να σκεφτεί κανείς τι θα γινόταν εάν αντί του περιπολικού αυτοκινήτου ήταν το λεωφορείο με το οποίο μετακινείται η διμοιρία υποστήριξης της Α.Δ. Ηρακλείου, το οποίο είναι επιχειρησιακά ακατάλληλο.

Σας κρούομαι τον κώδωνα του κινδύνου και ελπίζουμε ποτέ να μην επαληθευτούμε.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου θέτει όλους τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους.»