Πριν από μερικές ημέρες υπογράφτηκε η σύμβαση κατασκευής έργου για την ανάπλαση συνεκτικού τμήματος Κάτω Ζαρού στον οικισμό του Ζαρού του Δήμου Φαιστού.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, έγινε παρουσία της Δημάρχου Φαιστού κ. Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη και του κ. Σωμαράκη, εκπροσώπου της εταιρείας «Ασφαλιστική Λατομική ΑΕ». Στην υπογραφή της σύμβαση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κκ Ρομπογιαννάκης και Νικολιδάκης, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Ζαρού κ. Φραγκάκης.

Η Μελέτη Ανάπλασης Τμήματος Οικισμού Κάτω Ζαρού έχοντας λάβει υπόψη τις ρυθμίσεις που αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση 52907/ΦΕΚ 2621/31-12-2009 «Ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών» κάνει πρόβλεψη για τις προδιαγραφές που εφαρμόζονται για τη διαμόρφωση ή την ανακατασκευή των κοινοχρήστων χώρων των οικισμών, που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών για να εξυπηρετήσουν και άτομα με αναπηρία. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει τα παρακάτω:

1. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ΟΔΕΥΣΗΣ ΠΕΖΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΥΨΟΣ

2. ΠΡΟΣΒΑΣΙΜOΤΗΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

3. ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΕΥΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

4. ΚΕΚΛΙΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

ενώ το ποσό κατασκευής του έργου ανέρχεται στο ποσό των 313.079,23€ με ΦΠΑ.

Για το συγκεκριμένο έργο, μίλησε η δήμαρχος Φαιστού που δήλωσε την ικανοποίηση της για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης την ανάδειξη που στόχο έχει την αναβάθμιση και ανάπλαση του συνεκτικού παραδοσιακού τμήματος του Κάτω Ζαρού.