Πριν από μερικές ημέρες υπογράφτηκε η σύμβαση κατασκευής έργου για την ανάπλαση συνεκτικού τμήματος Κάτω Ζαρού στον οικισμό του Ζαρού του Δήμου Φαιστού.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, έγινε παρουσία της Δημάρχου Φαιστού κ. Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη και του κ. Σωμαράκη, εκπροσώπου της εταιρείας «Ασφαλιστική Λατομική ΑΕ». Στην υπογραφή της σύμβαση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κκ Ρομπογιαννάκης και Νικολιδάκης, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Ζαρού κ. Φραγκάκης.

Η Μελέτη Ανάπλασης Τμήματος Οικισμού Κάτω Ζαρού έχοντας λάβει υπόψη τις ρυθμίσεις που αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση 52907/ΦΕΚ 2621/31-12-2009 «Ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών» κάνει πρόβλεψη για τις προδιαγραφές που εφαρμόζονται για τη διαμόρφωση ή την ανακατασκευή των κοινοχρήστων χώρων των οικισμών, που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών για να εξυπηρετήσουν και άτομα με αναπηρία. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει τα παρακάτω:

1. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ΟΔΕΥΣΗΣ ΠΕΖΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΥΨΟΣ

2. ΠΡΟΣΒΑΣΙΜOΤΗΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

3. ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΕΥΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

4. ΚΕΚΛΙΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

ενώ το ποσό κατασκευής του έργου ανέρχεται στο ποσό των 313.079,23€ με ΦΠΑ.

Για το συγκεκριμένο έργο, μίλησε η δήμαρχος Φαιστού που δήλωσε την ικανοποίηση της για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης την ανάδειξη που στόχο έχει την αναβάθμιση και ανάπλαση του συνεκτικού παραδοσιακού τμήματος του Κάτω Ζαρού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook