Σημαντικές παρεμβάσεις συντήρησης σε Σχολικά Συγκροτήματα προγραμματίζει ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο την περαιτέρω αναβάθμισή τους.

Τη Σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Ανάδοχο του έργου, παρουσία των Αντιδημάρχων Παιδείας κ.Νίκου Γιαλιτάκη και Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρη Σπυριδάκη και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών κ.κ. Μανόλη Μηλάκη και Δημήτρη Αγαπάκη, και αφορά στη «Συντήρηση δωμάτων και στεγών σχολικών συγκροτημάτων Δ.Ηρακλείου.» αρχικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε η διδασκαλία και η μάθηση να διευκολύνονται και να επιτελούνται σε ασφαλείς συνθήκες .

Ο κ. Κουράκης τόνισε επίσης ότι ο Δήμος Ηρακλείου εκτός από τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης των υποδομών των υφιστάμενων σχολικών μονάδων μεριμνά για τη μελέτη και κατασκευή νέων σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον σχολικών υποδομών που θα αποδοθούν το επόμενο διάστημα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι παρεμβάσεις προγραμματίζονται να γίνουν σε σχολικά συγκροτήματα της Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου.

Οι εργασίες αφορούν σε μονώσεις, στεγανώσεις και αποκαταστάσεις υδρορροών όπου απαιτείται καθώς και στην τοποθέτηση νέων εξαεριστήρων. Σύμφωνα με τη σύμβαση οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός 200 ημερών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook