Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, έδωσε εντολή σε άνδρες των δυνάμεων Ασφαλείας να πάρουν θέσεις σε στρατηγικά σημεία σε προάστιο της Δαμασκού κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να είναι έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση διαδήλωσης, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες αργά χθες το βράδυ.

Λευκά λεωφορεία μετέφεραν στρατιώτες με πλήρη εξάρτηση μάχης, στο νότιο προάστιο της πρωτεύουσας Δαμασκού, τη Ντουμά. Το συγκεκριμένο προάστιο έχει αποτελέσει την αφετηρία αρκετών ανεπιτυχών διαδηλώσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τους διαδηλωτές να μην έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ξεκινήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το κέντρο της Δαμασκού.

Σύμφωνα με ανώνυμη μαρτυρία πρώην στρατιωτικού, περίπου 2.000 άντρες των δυνάμεων Ασφαλείας πήραν θέσεις, στήνοντας σημεία ελέγχου και εξακρίβωσης της ταυτότητας κατοίκων της περιοχής, στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν και να συλλάβουν υποστηρικτές των διαδηλωτών. Γίνεται λόγος για οχήματα εξοπλισμένα με πολυβόλα και άντρες της μυστικής υπηρεσίας με πολιτικά ρούχα και όπλα, πιθανότατα μέλη της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, της πιο πιστής μονάδας στο καθεστώς του Άσαντ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook