Επιχείρηση-σκούπα στα αστυνομικά τμήματα στη Νίκαια, στα Καμίνια και στου Ρέντη πραγματοποιεί την Τρίτη η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ερευνηθούν περιστατικά βίας, στα οποία εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας απέστειλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου συμπληρωματικό φάκελο με στοιχεία από επιθέσεις, στις οποίες εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή.

Ανάμεσα στα στοιχεία περιλαμβάνεται και το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον μελών του ΠΑΜΕ, στη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα. Για την επίθεση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής καμία σύλληψη.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι καταθέσεις στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου δημοσιογράφων που έχουν ασχοληθεί με το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, ενώ αναμένεται να καταθέσουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, πλην του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.

Οι απόψεις και οι εμπειρίες των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα ενταχθούν στη δικογραφία που σχηματίζεται για ενδεχόμενη συγκρότηση, συμμετοχή ή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπλέον, καταθέτουν ανωνύμως και πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής που έχουν απομακρυνθεί από την οργάνωση και επιθυμούν να δώσουν στοιχεία για τη δομή της.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook