Μετά τους δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με το θέμα της Χρυσής Αυγής, πολιτικοί, εκπρόσωποι κομμάτων, καλούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Χ. Βουρλιώτη, να καταθέσουν, στο πλαίσιο της έρευνας που εκείνος διενεργεί, έχοντας ως «βάση» τις 32 υποθέσεις που διαβίβασε στην εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κυρία Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Νίκος Δένδιας.
Η εξέταση των μαρτύρων ξεκίνησε χθες από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την κλήτευση εκπροσώπων του Τύπου που έχουν ασχοληθεί με το θέμα της Χρυσής Αυγής. 
Βασικό ζητούμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. 
Μάλιστα, ο κ. Βουρλιώτης έχει ζητήσει να του διαβαστεί αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από τη συμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής με μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Κατά τη συμπλοκή αυτή σημειώθηκαν σωματικές βλάβες.
Στο πλαίσιο μάλιστα, της έρευνας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει απ\’ όλες τις Εισαγγελίες της χώρας να τις διαβιβάσουν τις εκκρεμείς δικογραφίες που έχουν στα χέρια τους και εμπλέκονται μέλη της «Χρυσής Αυγής». 
Νέες δικογραφίες, πέραν των 32 που εμπεριέχονται στο «φάκελο Δένδια», διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα που διενεργείται από τον Άρειο Πάγο είναι κατεπείγουσα.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook